Huawei introduceert 2-in-1 MateBook met Windows 10

Huawei begint een gevestigde naam te worden op gebied van smartphones. Vandaag kondigt het bedrijf zijn eerste hybride laptop/tablet aan. De MateBook draait op Windows 10 en heeft krachtige specificaties.

De 2-in-1 heeft een 12-inch QHD display met een resolutie van 2160 x 1440 pixels. Qua cpu is er de keuze uit 6th Core M3, M5 of M7 processoren, en wat geheugen betreft kun je kiezen uit 4 of 8 GB RAM. De 4430mAh-accu gaat tien uur lang op één oplaadbeurt.

De opslagcapaciteit varieert van 64 GB tot 512 GB. Er zit een usb-c-aanlsuiting op, náást een micro-usb-aansluiting en een vingerafdruksensor. Al bij al is de 2-in-1 6,9 millimeter dik met een gewicht van 640 gram.

Accessoires niet meegeleverd

Net zoals bij de Surface Pro (maar in tegenstelling tot de vandaag onthulde Plus 10 van Alcatel), dien je het toetsenbord los bij te kopen. Dat kost je 149 euro extra, terwijl de MateBook zelf al 799 euro kost. Dat is voor de goedkoopste configuratie.

Extra accessoires zijn er in de vorm van een stylus voor 69 euro (de MatePen) en een dock voor 89 euro (jawel, de MateDock). Daarop zit een VGA, HDMI-aansluiting én een powerbank. Wanneer de MateBook uitkomt, is nog niet duidelijk.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000