Hoe stap je over naar een nieuwe iPhone zonder gegevens kwijt te raken?

Als je een nieuwe iPhone hebt gekocht, dan sta je voor een belangrijke taak: je gegevens van je oude iPhone overzetten naar je nieuwe. Dat kan gelukkig heel gemakkelijk. Hier leggen we je uit hoe het moet.

In het pré-iCloud tijdperk was het nodig om je oude iPhone en je nieuwe iPhone met een snoertje aan een computer te hangen, en zo de gegevens over te zetten. Gelukkig hoeft dat niet meer, en kan dit heel gemakkelijk via iCloud. Lees ook: Hoe koppel ik mijn Apple Watch aan een nieuwe iPhone?

Een waarschuwing voor Apple Watch gebruikers: als je naar een nieuwe iPhone switcht, moet je je Watch opnieuw instellen, waardoor je mogelijk al je gegevens kwijt raakt. Volg de instructies in ons artikel Hoe koppel ik mijn Apple Watch aan een nieuwe iPhone? om een goede back-up van je Apple Watch te maken.

© PXimport

Stap 1: Maak een back-up van je oude iPhone

Eerst is het nodig een reservekopie van je oude iPhone te maken. Dit kan heel makkelijk via iCloud. Zo werkt het:

[list type="bullets"]Open Instellingen op de oude iPhone;

Tik op iCloud, en vervolgens op Reservekopie;

Zorg dat de optie iCloud-reservekopie is ingeschakeld, en tik vervolgens op Maak nu reservekopie.[/list]

Belangrijk: Apple Watch gebruikers moeten een versleutelde back-up maken, omdat Apple persoonlijk gezondheidsdata niet in on-versleutelde reservekopieën op mag slaan. iCloud-reservekopieën zijn standaard versleuteld, dus weet je zo zeker dat je gezondheidsdata ook op je nieuwe iPhone beschikbaar zal zijn.

Stap 2: Zet je nieuwe iPhone aan

Als de reservekopie is gemaakt (dit kan even duren), zet je de nieuwe iPhone aan. Volg nu de instructies op het scherm om alles in te stellen. Als je hebt ingelogd met je Apple ID, vraagt je iPhone of je een reservekopie terug wilt zetten. Ga hiervoor verder naar stap 3.

Stap 3: Reservekopie terugzetten

Je nieuwe iPhone vraagt of je een reservekopie terug wilt zetten, of dat je hem in wilt stellen als nieuwe iPhone. Als je het laatste kiest, krijg je een helemaal lege iPhone en zul je je oude data niet terugvinden. Kies er dus voor om een reservekopie terug te zetten via iCloud.

Als er meerdere reservekopieën beschikbaar zijn, kies dan voor de meest recente. Alle data van je oude iPhone worden nu op de nieuwe iPhone gezet. Dit kan een tijdje duren. Als dit gereed is kun je al je oude foto's, contacten, berichten, et cetera terugvinden op je nieuwe iPhone.

Apple Watch gebruikers kunnen nu (dus na het terugzetten van de reservekopie) hun Apple Watch koppelen aan deze nieuwe iPhone, zoals beschreven in ons artikel.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten