Hoe krijg je iPhone filmpjes in iMovie op je iPad?

© PXimport

Hoe krijg je iPhone filmpjes in iMovie op je iPad?

Geplaatst: 13 december 2013 - 07:25

Aangepast: 24 november 2022 - 10:31

Martin Gijzemijter

Video's monteren op iMovie voor de iPad gaat natuurlijk een stuk prettiger dan monteren op je iPhone. De kans is echter groot dat je bijna al je filmpjes met je iPhone hebt geschoten. Dus hoe krijg je de video's van je iPhone in iMovie op de iPad?

Ouderwetse methode

Het is al heel lang mogelijk om video's tussen iOS-apparaten uit te wisselen, maar de methode daarvoor was lange tijd omslachtig. Ten eerste is er de Camera Connection Kit die je voor een paar tientjes kunt kopen (als je gaat voor het Apple-merk). Door beide apparaten aan te sluiten op deze kit, kun je vrij eenvoudig media uitwisselen. Echter, daar heb je dus wel extra hardware voor nodig en dat is niet optimaal, en in deze tijd van draadloze oplossingen niet nodig, noch gewenst.

De tweede methode die je kunt gebruiken, is de media synchroniseren met je pc of Mac, en vervolgens de iPad aansluiten en de boel weer terugsynchroniseren. Ook dit is allesbehalve optimaal, omdat er nu zelfs een gehele extra computer voor nodig is. Sinds de komst van iOS 7 is dat gelukkig ook allemaal niet meer nodig, al is het wel fijn om te weten dat het ook zonder iOS 7 kan.

 

© PXimport

Voorheen had je een Camera Connection Kit nodig om video's over te zetten.

AirDrop

Apple introduceerde met iOS 7 AirDrop, een technologie die al langer in OS X werd gebruikt. Met behulp van AirDrop, kun je heel eenvoudig zaken als foto's en video's delen met een iOS-apparaat dat binnen hetzelfde netwerk actief is. Klein nadeel hiervan is echter wel dat AirDrop alleen wordt ondersteund op de iPhone 5 of nieuwer, de iPad 4 of nieuwer en de vijfde generatie iPod touch of nieuwer.

Dat betekent helaas dat als je een gloednieuwe iPad Air (review) hebt met AirDrop, maar nog een 'oude' iPhone 4s, het dus niet mogelijk is om deze methode te gebruiken (hetgeen is waarom we de oude methode nog eventjes hebben uitgelegd).

Heb je wél AirDrop op beide apparaten, dan is het proces heel eenvoudig. Navigeer op je iPhone naar de app Foto's en Albums. Druk vervolgens op Selecteer en selecteer de video's die je wilt versturen naar de iPad in kwestie. Druk nu op het pictogram delen linksonder (vierkantje met pijl omhoog) waarna er een balk omhoog schuift.

Hier zie je de iPad verschijnen onder het kopje AirDrop (zorg wel eerst dat de iPad aan is en niet stand-by). Selecteer vervolgens het pictogram van het apparaat waar je mee wilt delen. Op de iPad wordt nu gevraagd of je de overdracht wilt accepteren, waarop je uiteraard positief antwoordt. De video wordt nu overgezet en verschijnt tussen je mediabestanden alsof de video op de iPad zelf was geschoten.

 

© PXimport

AirDrop maakt het tegenwoordig een eitje om video's over te zetten tussen iOS-apparaten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000