Werkt de persoonlijke hotspot op je iPhone niet? Zo fix je het

Met een persoonlijke hotspot kun je je iPhone omtoveren tot een kleine wifi-hotspot zodat de internetverbinding van je iPhone gedeeld kan worden met andere apparaten in de buurt. Maar wat moet je doen als je de functie niet kunt zien?

Je kunt de mobiele data of wifi-verbinding van je iPhone delen met andere apparaten door middel van de handige functie Persoonlijke hotspot. Het kan echter gebeuren dat de Persoonlijke hotspot niet langer zichtbaar is nadat je het besturingssysteem van je iPhone geüpdatet hebt of wanneer de telefoon unlocked of gejailbreakt is.Lees ook: Gebruik met je iPad de dataverbinding van je iPhone.

Persoonlijke hotspot-instellingen vinden

Het eerste wat je kunt proberen is je telefoon opnieuw op te starten. De kans is echter klein dat dit probleem hiermee wordt opgelost, maar het is een mogelijke oplossing die je even snel kunt proberen.

Het kan dat de persoonlijke hotspot op een andere plek in de instellingen is komen te staan. Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk en zet de schuifbalk bij Persoonlijke hotspot op groen. Als je teruggaat naar Instellingen kun je hopelijk Persoonlijke hotspot zien staan onder Mobiel netwerk.

Even opnieuw instellen kan al wonderen doen.

© PXimport

Als dat niet werkt, kun je proberen de netwerkinstellingen te herstellen. Als er een probleem met de toegang tot mobiele en wifi-netwerken is, kan het namelijk gebeuren dat de persoonlijke hotspot uit de lijst verdwijnt. Ga naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in en druk op Herstel netwerkinstellingen. Nadat je je keuze bevestigd hebt door op Gereed te drukken wordt je iPhone opnieuw opgestart. Controleer vervolgens of de Persoonlijke hotspot weer in de Instellingen staat.

Het probleem kan ontstaan als je de naam van je apparaat veranderd hebt of als je je iPhone unlocked hebt. Ga naar Instellingen > Algemeen > Info. Als er een andere naam staat dan je verwacht, moet je op Naam drukken en op het volgende scherm op het kruisje drukken om de naam te verwijderen. Typ vervolgens de oorspronkelijke naam van je iPhone in.

Als dit allemaal niet heeft mogen baten, is het waarschijnlijk tijd om je iPhone te herstellen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten