Hands-on: Huawei Mediapad M3 is aangename, high-end verrassing

De markt van Android-tablets lijkt alsmaar verder te krimpen, en veel fabrikanten zijn nagenoeg of zelfs helemaal gestopt met het uitbrengen van nieuwe modellen. Huawei doet het anders, en presenteert op de IFA-beurs de MediaPad M3.

De tablet is door zijn 8,4 inch scherm lekker compact en weegt slechts 310 gram. Dat is een flinke prestatie, want hij is volledig van metaal gemaakt. De behuizing doet denken aan de P9-smartphone en zorgt voor een premium-gevoel. Onder het scherm zit een vingerafdrukscanner, die we echter niet konden proberen.

Onder de motorkap is een 5100 mAh accu geplaatst en deze laadt op via de USB-C- poort, ook wel de aansluiting van de toekomst genoemd. Het beeldscherm oogt door de hoge resolutie van 2560 bij 1600 pixels haarscherp en heeft goede kijkhoeken.

Geluidskwaliteit

Een belangrijk onderdeel van de Huawei MediaPad M3 is de geluidskwaliteit. De fabrikant heeft voor de speakers samengewerkt met Harman/kardon, en brengt door AKG ontwikkelde H300-oordopjes uit die speciaal voor de tablet gemaakt zijn. De luidruchtige beursvloer leent zich niet voor geluid via de speaker, maar de oordopjes leveren goed geluid. Je moet ze echter los aanschaffen.

Huawei heeft zijn EMUI 4.1-schil over Android 6.0 Marshmallow heen gelegd, en daar zijn we geen fan van. De software oogt druk, bevat veel (onnodige) applicaties en botst regelmatig met standaard- Android-functies. Zo komen notificaties soms later door, om een voorbeeld te geven.

Hoe anders is de hardware, waar we erg over te spreken zijn. De tablet is voorzien van een snelle Kirin 950-chipset met 4GB werkgeheugen, en draaide tijdens onze eerste ervaring als een zonnetje. Het opslaggeheugen is 32GB of 64GB groot en te vergroten met een Micro-SD kaartje. De 64GB- versie ondersteunt ook een simkaart voor 4G-internet.

Beschikbaarheid

Tot dusver zijn er dit jaar nauwelijks high-end Android-tablets uitgebracht. Huawei’s MediaPad M3 is daarom een aangename verrassing met een luxe behuizing, krachtige specs en features als een vingerafdrukscanner. De software daarentegen is voor sommigen (terecht) slikken.

De MediaPad M3 verschijnt eind september voor 349 euro (32GB Wifi-only- versie) en 449 euro (64GB-versie met 4G).

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000