iPhone verkopen? Zo gooi je hem snel leeg

© PXimport

iPhone verkopen? Zo gooi je hem snel leeg

Geplaatst: 19 februari 2015 - 09:44

Aangepast: 14 december 2022 - 15:47

Martin Gijzemijter

Wanneer je van plan bent om je iPhone te verkopen, dan is het natuurlijk wel verstandig om het toestel volledig te ontdoen van jouw persoonlijke informatie. Maar hoe werkt dat precies?

Er zijn mensen die hun telefoon helemaal leeg maken door alle foto's te verwijderen, alle appjes te verwijderen, mail-accounts weg te gooien en iCloud-accounts uit te schakelen. Dit lijkt misschien effectief, maar is het allerminst. Niet alleen zijn dit soort gegevens, met de juiste tools, vrij makkelijk weer tevoorschijn te toveren, het is ook nog eens zo dat bepaalde apps, zoals WhatsApp, in de war kunnen raken. Zéker wanneer je je iPhone gaat verkopen, kun je hem maar beter zo grondig mogelijk leegmaken. Lees ook: Zo verkoop je jouw oude gadgets.

 

© PXimport

Het handmatig legen van je iPhone is niet de juiste manier.

Herstellen

De enige juiste manier om je iPhone grondig te legen, is door deze te herstellen naar de staat waarin hij was toen je hem in de winkel kocht. Dat klinkt heel omslachtig, maar is veel eenvoudiger en minder tijdrovend dan alles met de hand doen.

Om je iPhone te herstellen naar de fabrieksinstellingen, navigeer je naar Instellingen / Algemeen / Stel opnieuw in. De optie Herstel alle instellingen klinkt logisch, maar daarmee verwijder je geen gegevens.

Druk op Wis alle inhoud en instellingen om je iPhone helemaal opnieuw in te stellen. Je dient daar wel je Apple ID voor in te geven, want anders zou iedereen die je iPhone in handen krijgt, de mogelijkheid hebben om deze te wissen (bijvoorbeeld als flauw grapje).

Dit proces duurt een aantal minuten, en zodra het is voltooid, word je weer begroet met hetzelfde welkomstscherm dat je zag toen je de iPhone voor het eerst uit de doos haalde.

 

© PXimport

Via Stel opnieuw in, herstel je de iPhone naar de fabrieksinstellingen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten