Je Android-smartphone verkopen? Zo verwijder je alle informatie

© PXimport

Je Android-smartphone verkopen? Zo verwijder je alle informatie

Smartphone & tablet

Geplaatst: 20 januari 2016 - 09:02

Aangepast: 24 november 2022 - 11:46

Redactie Computer!Totaal

Als je van plan bent om een nieuwe smartphone te kopen en de oude wilt verkopen, vergeet dan niet gevoelige informatie te wissen. Wij leggen je kort uit hoe je op een Android-smartphone gegevens bewaart, verwijdert en waar je op moet letten.

1. Sla gegevens op

Een smartphone is persoonsgebonden, dus ongetwijfeld is er nog veel informatie aanwezig die je wilt bewaren. Kijk bijvoorbeeld naar je contacten. Deze kun je syncen met je Google-account. Dat doe je door naar Instellingen te gaan. Vervolgens tik je op Algemeen, scroll je naar beneden en druk je op Accounts en synchronisatie en Google. Onder Accounts zie je je Gmail-account staan, tik hierop. Lees ook: 9 tips voor nieuwe Android-gebruikers.

Er komt een lijst tevoorschijn met gegevens die je kunt syncen met je Google-account. Druk op de onderdelen waarmee je dat wilt doen en controleer vervolgens op je Google-account of het is gelukt. Je kunt natuurlijk ook je contactpersonen handmatig op je simkaart opslaan, al heeft die beperkte opslagcapaciteiten.

© PXimport

Synchroniseer je smartphone met Google.

2. Gmail-contacten exporteren

Het kan handig zijn om je contactpersonen in Gmail in een apart bestand te exporteren,zodat je een back-up hebt van die gegevens. Dat is vooral handig als je overstapt náár Android, maar er zijn meer momenten te bedenken waarop het handig kan zijn. En het is gelukkig erg simpel.

Log in bij Gmail en klik linksbovenin op Contacten. Selecteer Meer en klik op Exporteren. Je kunt nu aangeven welke groep je wil exporteren, of misschien wel al je contactpersonen. Kies voor Google-CSV om een bestand te maken dat door Gmail gelezen kan worden,en voor Outlook-CSV om een back-up te maken die je kunt overzetten naar Outlook, Live Mail en andere platformen. Klik op Exporteren, kies Opslaan op schiijf en bevestig met OK.

3. Bewaar foto's

Je schiet zo nu en dan een kiekje met je telefoon, dus zorg dat je die foto's opslaat voor je je smartphone reset. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door je telefoon met een usb-kabel te verbinden met je pc.

Open de mappen van je telefoon en ga naar de cameramap waarin je foto's zijn opgeslagen. Dit verschilt per smartphone. Selecteer alle foto's en plaats ze in een map op je computer. Verwijder ze nu pas van je telefoon. Zorg dat je de foto's pas uitzoekt als ze allemaal van je smartphone af zijn gehaald, want het kan zijn dat achtergebleven foto's niet verwijderd worden bij het terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Google heeft zelf echter een prima manier om een back-up te maken van je foto's, namelijk de eigen Foto's-app. Als je het zo hebt ingesteld, maakt de app automatisch een back--up van je foto's in Google Drive, die je op elk apparaat weer kunt ophalen. Zo heb je er geen omkijken naar, én raak je je foto's niet kwijt.

4. Verwijder je SD- en simkaart

Het is heel simpel om je SD-kaart en simkaart te verwijderen, maar vooral het SD-kaartje wordt weleens over het hoofd gezien. Vergeet dus niet deze uit je telefoon te halen voordat je de smartphone terugzet naar de fabrieksinstellingen. Haal ook je simkaart uit de telefoon voordat je verder gaat.

5. Terug naar fabrieksinstellingen

Het volledig resetten van je smartphone is uitermate belangrijk. Je reset niet alleen je account- en belgegevens, je zorgt er ook voor dat alle gevoelige informatie van de telefoon worden gehaald. Als je bijvoorbeeld internetbankiert, dan wil je niet dat de koper je inloggegevens kan vinden. Hetzelfde geldt voor je Skype- of Facebook-account. Door je telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, worden alle opgeslagen gegevens gewist. Ook je telefoonconnectie met Google wordt verwijderd.

© PXimport

Alles verwijderd en verplaatst? Tijd voor een reset!

Je zet je Android-smartphone terug naar de fabrieksinstellingen door naar Instellingen te gaan. Ga naar Algemeen, scroll naar beneden en kijk onder Persoonlijk bij Back-up & reset. Druk hierop, tik op fabrieksinstellingen en Telefoon opnieuw instellen. KiesAlles wissen en bevestig je keuze. Je smartphone zal zich resetten en je kunt er nu veilig afstand van doen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000