Google Apps krijgt tweetrapsbeveiliging

Google Apps krijgt een extra beveiligingslaag voor gebruik op afstand. Naast een wachtwoord kan er ook een eenmalige pincode worden ingezet voor authenticatie.

"Google Apps Premier, Education en Government Edition adminitrators kunnen vanaf nu gebruikers laten inloggen met een combinatie van hun wachtwoord (iets dat ze weten) en een eenmalige verificatiecode via de mobiele telefoon (iets dat ze hebben)", bericht Google op het bedrijfsblog. Deze extra beveiligingslaag wordt op veler verzoek geïnstalleerd en is bedoeld om betere bescherming te bieden tegen phishing en het hergebruiken van wachtwoorden.

Google maakt de extra beveiliging gratis beschikbaar voor grote en kleine bedrijven via de Apps Standard Edition, en later voor individuele gebruikers. Hiermee wil het bedrijf de voorheen nogal kostbare technologie aan een breder publiek aanbieden. Het systeem lijkt op veel internetbankiersystemen.

Mobiel bewerken

Naast de nieuwe beveiliging kondigt Google aan het mobiel bewerken van Google Docs uit te breiden naar andere apparaten. In de komende weken komt dat beschikbaar voor Android en iPad en voor een aantal andere mobiele apparaten, welke dat zijn specificeert Google niet.

Op dit moment heeft Google naar eigen zeggen 30 miljoen zakelijke gebruikers bij 3 miljoen bedrijven, scholen en organisaties.

© PXimport

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000