Flash via achterdeur ook op iPhone

Flash is via een achterdeur ook op de iPhone te installeren. Hiervoor moet het toestel wel eerst gekraakt worden.

Softwarekraker Comex, bekend van het kraken van verschillende versies van de iPhone-firmware, is er in geslaagd om Flash werkend te krijgen op de iPhone 4. Eerder slaagden krakers er al in om Flash draaiend te krijgen op de iPad. Die Apple-tablet draait een oudere versie van het iOS besturingssysteem.

Handleiding

Deze nieuwe versie van Frash, zoals de gekraakte versie van Flash wordt genoemd, draait ook op de iPhone 3GS, iPad en iPod Touch. Blogger Taimur Asad van techsite Redmondpie heeft de software getest en hij bevestigt dat het werkt. Hij publiceert ook een handleiding voor het installeren van de software. Het streamen van Flash-video's is door Asad niet getest, maar dat werkt volgens hem "waarschijnlijk niet" aangezien dat ook het geval is voor Frash op de iPad.

Apple is zelf tegen het gebruik van Flash op zijn mobiele apparaten. Ceo Steve Jobs vindt de software van Adobe te langzaam, te zwaar en te buggy. Android-telefoons krijgen met de update naar versie 2.2 van het besturingssysteem formeel ondersteuning voor Flash.

[youtube]vYVG-cKHPIE&hl[/youtube]

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000