Zo filter je je ex uit Google Foto's

Google heeft Snapseed en Google Foto's een update gegeven. De foto-app krijgt er een opvallende functie bij, waardoor je mensen uit je fotocollectie kunt filteren.

Google Foto's is een service van Google waar gebruikers gratis onbeperkt foto's online op kunnen slaan. Alle foto's die je upload worden door Google bekeken en geanalyseerd. Ze kunnen vervolgens gebruikt worden door Google voor advertentiedoeleinden, maar voor veel mensen wegen de voordelen van de service hiertegen op. De data gebruikt Google namelijk ook om de service te verbeteren. Lees ook: 15 tips om online albums en echte fotoboeken te maken.

Sinds de laatste update van de app van Google Foto's is het mogelijk om mensen uit je online fotocollectie te filteren. Dit is mogelijk omdat Google tijdens het analyseren van je foto's ook gezichten herkent. Als je bijvoorbeeld absoluut niet geconfronteerd wilt worden met foto's van je schoonmoeder, kun je haar heel eenvoudig 'uitzetten'. Als je nu door je collectie bladert, zul je - als het goed is - geen enkele foto van je schoonmoeder te zien krijgen.

De functie is momenteel alleen beschikbaar op Android. Als Google ook een update voor iOS uitbrengt, zullen we dit artikel uiteraard updaten.

Snapseed bewerkt nu ook RAW foto's

Google heeft ook de fotobewerking-app Snapseed een update gegeven, waardoor je er nu ook RAW foto's mee kunt bewerken. Dit maakt de app wellicht een stukje interessanter voor de wat professionelere hobby-fotografen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000