Dieven overvallen Parijse Apple Store op oudejaarsavond

© PXimport

Dieven overvallen Parijse Apple Store op oudejaarsavond

Smartphone & tablet

Geplaatst: 1 januari 2013 - 14:58

Aangepast: 16 november 2022 - 10:08

Wouter Hoeffnagel

Een groep gewapende dieven hebben op de oudejaarsavond een Apple Store in het Franse Parijs overvallen. De buit bedraagt mogelijk één miljoen euro aan goederen.

Vier gewapende criminelen zijn gisteravond rond 21:00 uur de Apple Store Opéra in Parijs binnengedrongen. Eenmaal binnen overmeesterden de dieven een medewerker van de Apple Store, waarna zij hun slag konden slaan. De gestolen goederen zijn overgeladen in een vrachtwagen die in de buurt van de winkel stond geparkeerd.

De buit

Het is niet bekend welke producten de dieven precies buit hebben gemaakt. Het persbureau AFP meldt dat de eerste schattingen van de schade rond de één miljoen euro uitkomen. Opvallend genoeg zijn in de winkel geen braaksporen aangetroffen. Het is nog onduidelijk hoe de criminelen de Apple Store hebben weten binnen te dringen.

Het is niet de eerste keer dat Apple-producten het doelwit zijn van criminelen. Zo zijn in de Verenigde Staten meerdere Apple Stores overvallen. Daarnaast is ook het transport van Apple-producten niet geheel zonder risico. Zo wist een groep dieven in november 3.600 iPad mini’s te stelen uit een gebouw op de New Yorkse luchthaven JFK in de Verenigde Staten. Criminelen stalen vorige maand in het Belgische Kortenberg tussen de 1.000 en 2.000 iPhones uit een magazijn in de buurt van de Belgische luchthaven Zaventem.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000