iPhone 4S wordt twee keer op één dag gestolen

© PXimport

iPhone 4S wordt twee keer op één dag gestolen

Smartphone & tablet

Geplaatst: 27 januari 2013 - 17:12

Aangepast: 16 november 2022 - 10:07

Wouter Hoeffnagel

iPhones zijn een populair doelwit van dieven. Eén iPhone is echter wel heel gewild en is maar liefst twee keer op dezelfde dag gestolen.

De New York Times meldt dat een 16-jarige meisje door het park in Brooklyn, New York naar huis liep met haar iPhone 4S in de hand. Drie jongen spraken haar aan en gingen er met haar iPhone vandoor. Het meisje besloot terug te lopen door het park, waar zij twee agenten tegen kwam. Deze konden de dieven echter niet meer opsporen.

Voor de tweede keer gestolen

Een iPhone 4S is geld waard. De jongen die de iPhone 4S in zijn bezit had wilde het apparaat dan ook verkopen en ging op zoek naar een klant. De dief toonde de smartphone aan een potentiële klant, maar deze bleek niet voor het apparaat te willen betalen. In plaats daarvan pakte de man iPhone 4S van de eerste dief af en ging er vandoor.

Doorgaans zouden wij niets te horen krijgen over een iPhone die van een dief gestolen wordt. De eerste dief voelde zich echter dusdanig bestolen dat hij besloot een politieauto aan te houden. Arnoldo Martinez van de New Yorkse politie zegt: "Hij stelde zich op als iemand die aangifte wil doen. Als een slachtoffer".

Beide dieven opgepakt

De politieagenten wisten de man die de iPhone 4S van de eerste dief had gestolen korte tijd later aan te houden. Zowel hij als de jongen die de smartphone in eerste instantie had gestolen zijn opgepakt en moeten voor de rechter verschijnen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000