De meest opvallende iPhone-lookalikes

© PXimport

De meest opvallende iPhone-lookalikes

Geplaatst: 11 september 2017 - 09:59

Aangepast: 14 december 2022 - 11:38

Redactie

Morgen presenteert Apple de nieuwe iPhones. Er is de afgelopen maanden aan één stuk door geroddeld over namen, functies en ontwerpen. Waar we in ieder geval niet over hoeven te speculeren is dat er binnen no-time tal van telefoons zullen verschijnen die op de nieuwe iPhone lijken. We zetten hier iPhone-klonen op een rijtje die ons eerder al opvielen.

iPhone 8 Clone met iOS 11

Nog voor dat de iPhone 8 gelanceerd of beschikbaar is, is het een Chinees bedrijf gelukt om er eentje, compleet met iOS 11, na te maken. Ze hebben de nieuwe iPhone namelijk uit de fabriek gesmokkeld en nagemaakt. Behalve dat er een Snapdragon 835 gebruikt is, is de kloon exact hetzelfde.

Helaas komt de website heel ongeloofwaardig over en zien de productfoto’s er niet uit als iets dat Apple op de markt zou zetten. De randen van de kloon zijn aanzienlijk groter dan die van de iPhone 7, terwijl we van de nieuwe iPhone juist kleinere of helemaal geen randen verwachten. Vermoedelijk is de iOS 11 die op de kloon draait niks meer dan Android met een Apple-schilletje.

© PXimport

Xiaomi Mi A1

Een aantal van de toestellen in deze lijst hebben nogal dubieuze fabrikanten. Dat geldt echter niet voor Xiaomi: een inmiddels gevestigde naam, waarvan we al heel wat goeds hebben gezien.

Hoewel de Xiaomi Mi A1 niet gepresenteerd wordt als namaak iPhone, hebben de designers van Xiaomi niet echt hun best gedaan om met iets origineels te komen. Ook valt op dat de Mi A1 op precies dezelfde dag wordt gelanceerd als de nieuwe iPhones.

Toch verschilt de nieuwe Xiaomi op genoeg vlakken om geen iPhone-kloon te zijn. Hij gaat namelijk op een stock-versie van Android draaien, krijgt wel een 3,5mm-audio aansluiting en wordt ook voorzien van een microsd-slot. Ook het prijskaartje van de A1 is heel wat anders dan die van de iPhone: hij moet ongeveer 200 euro gaan kosten.

Goophone i7 Plus

© CIDimport

Wanneer we op deze iPhone 7 plus-kloon stuiten, kunnen we onze ogen bijna niet geloven. Pas na het bekijken van meerdere foto’s en video’s valt ons oog op de usb-c-poort die bevestigt dat het hier niet gewoon om een originele telefoon van Apple gaat.

Volgens de productpagina, die er nogal twijfelachtig uitziet, heeft deze i7 Plus 4GB werkgeheugen en 64GB opslag. En dat voor een prijs die rond de honderd dollar ligt. Op andere websites vinden we echter hele andere specificaties. Dat het hier om een iPhone-kloon gaat is in ieder geval wel zeker. De Goophone wordt zelfs als zodanig aangeprezen.

OnePlus 5

Begrijp me niet verkeerd: we waren zeer te spreken over de OnePlus 5 die eerder dit jaar uitkwam. De hardware is indrukwekkend en ook met de bouwkwaliteit is helemaal niets mis.

Wanneer je bedenkt dat deze (relatief) goedkope Androidtelefoon de strijd aan moet gaan met grote namen, waaronder Apple, is het wel heel erg opvallend dat hij sprekend lijkt op de iPhone 7 Plus.

Ulefone Gemini Pro

Op papier is deze Ulefone een pracht apparaat: een 8-core-processor die 2,6GHz klokt, 6GB werkgeheugen, dubbele camera, enzovoort. Dat alles voor de zachte prijs van ongeveer €200,–. Je vraagt je af hoe ze het voor het elkaar krijgen. Wat flink geholpen heeft bij het drukken van de prijs is dat Ulefone het ontwerp van de iPhone 7 Plus bijna een-op-een heeft overgenomen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000