De 4 beste to-do apps voor Android

© PXimport

De 4 beste to-do apps voor Android

Smartphone & tablet

Geplaatst: 17 juni 2013 - 03:00

Aangepast: 16 november 2022 - 10:03

Redactie Computer!Totaal

In het moderne leven draait alles om dingen doen. Voortdurend. Familie, vrienden, werk, huisdieren, voetbalwedstrijden… Er is altijd wel iets wat je moet doen. En net als je denkt dat je met alles klaar bent, word je om twee uur ’s nachts badend in het zweet wakker vanwege alle andere dingen die je vergeten was.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite TechHive.com, geschreven door Evan Dashevsky (@haldash). De mening van de auteur komt niet per definitie overeen met die van ComputerTotaal.nl.

Gelukkig bestaat er een verscheidenheid aan tools en diensten die je kunnen helpen om alles wat je moet doen bij te houden. Hier presenteren we (in willekeurige volgorde) de vier beste to-do apps en diensten voor de Android-gebruiker die veel te veel te doen heeft.

Hoewel deze lijst over de beste to-do apps voor Android gaat, zijn we ons ervan bewust dat je dagelijks van verschillende apparaten gebruik maakt. Met dat in het achterhoofd bespreken we de beste totale diensten die je helpen om op je telefoon, tablet, laptop en werkcomputer georganiseerd te blijven.

Google Keep (Gratis)

Okay, in principe is Google Keep geen specifieke to-do applicatie. Maar de minimalistische vormgeving en de mogelijkheid om simpele checklists te maken, is goed voor bezige bijen die op verschillende apparaten georganiseerd willen blijven.

Met de minimalistische interface van Keep kun je een notitie of checklist op je telefoon of tablet aanmaken en die meteen laten synchroniseren met de Google Keep site op je laptop. Dus als je bijvoorbeeld van plan bent om na het werk te gaan winkelen, dan zou je overdag op je telefoon of via de website artikelen aan je boodschappenlijstje toe kunnen voegen, en deze vervolgens - terwijl je je een weg door de supermarkt baant - op je telefoon wegstrepen.

Het vreemde van Keep is het ontbreken van integratie met de rest van het Google ecosysteem. Keep synchroniseert niet met Gmail Tasks of zelfs Google Calendar (terwijl andere to-do apps die niet van Google zijn dat wel doen – zie de Tasks-app hieronder). Keep heeft ook geen samenwerkingsmechanisme om met andere gebruikers van Keep te synchroniseren, en tevens zijn er geen reminders beschikbaar.

© PXimport

Dit is voor: Mensen die gedurende de dag zeer eenvoudige notities en checklists willen maken en geen geavanceerdere opties of de mogelijkheid om met anderen samen te werken nodig hebben.

Any.Do (Gratis)

Any.Do is een fluweelzachte takenlijst die op precies de juiste manier aan de bel trekt. Met de aantrekkelijke interface van de app kun je eenvoudig taken tussen verschillende lijsten verplaatsen en ze met een simpele veeg van je vinger doorstrepen.

De mobiele app is uitgerust met een innovatieve dagelijkse planner die automatisch aan het begin van de dag verschijnt. De planner laat al je openstaande taken één voor één zien, en geeft je de mogelijkheid om ze te annuleren of uit te stellen om er op een later tijdstip op terug te komen.

Hoewel de dienst nog geen web-versie heeft (de makers hebben beloofd dat er eentje gaat komen), is er wel een Chrome-extensie die in alle opzichten als een web-versie functioneert. Daarnaast heeft Any.Do een Gmail-extensie met een pull-down-menu waarmee je een Gmail-bericht in een taak kunt omzetten.

Bovendien komt er onderaan elk e-mailbericht een Any.Do-veld te staan. Dus als je van Gary een bericht krijgt waarop je nog niet meteen wilt reageren, kun je een taak aanmaken om later ‘Gary te beantwoorden’ en deze voor de volgende dag in te stellen. De taak wordt dan meteen aan de app toegevoegd. Boem!

© PXimport

Dit is voor: Mensen die wat aansporing nodig hebben om taken die ze in hun to-do lijsten laten aanslepen uit te voeren, en Gmail-gebruikers die het nuttig zullen vinden om vanuit e-mails taken aan te maken.

Wunderlist (Basic, Gratis; premium, betaald)

Wunderlist is één van de mooiste takenlijsten die je zult tegenkomen. Het heeft vrijwel alles wat je van een to-do app zou mogen wensen. Je kunt meerdere lijsten aanmaken met deeltaken, notities en reminders. Wunderlist is ook goed om met andere gebruikers samen te werken.

Er is een premium-versie van Wunderlist die extra functionaliteit biedt. De standaardversie zal voor de meeste personen en gezinnen echter voldoende zijn. Maar met samenwerkingstools zoals de mogelijkheid om taken toe te wijzen, kan de Pro-versie aantrekkelijk zijn voor ondernemingen. (Het bedrijf zegt dat de Pro-versie binnenkort de mogelijkheid zal bieden om aan taken bestanden toe te voegen.)

© PXimport

Dit is voor: De fraai vormgegeven standaard-versie is voor vrijwel iedereen geschikt. Wunderlist kan als eenvoudige, minimalistische organisator dienen, maar het heeft bovendien andere goed geïntegreerde functies voor mensen die iets meer robuusts nodig hebben.

Tasks

(Basic, Gratis; Premium, betaald)

De Tasks-functie van Gmail is waarschijnlijk de kleinste uit het aanbod van Google. Maar voor mensen die hun Gmail-venster constant open hebben staan, is het best nuttig. Tasks is niet veel meer dan een checklist in de hoek van je Gmail-venster waarin je eenvoudige notities en checklists aan kunt maken. Je kunt zelfs direct vanuit Google Calendar nieuwe taken aanmaken (maar op onverklaarbare wijze kan dit andersom niet).

Hoewel Tasks zich bevindt in een waardevolle ruimte in de wereld van de technologie, heeft Google er niet veel in geïnvesteerd. Gelukkig heeft een derde partij gebruik gemaakt van de Mail API om een echt nuttige web-app te ontwikkelen voor de mensen die afhankelijk zijn geworden van Tasks als organisatorisch hulpmiddel.

Met de Tasks-app kun je je taken tussen verschillende Gmail-accounts synchroniseren en ze op één plek benaderen. Dus je kunt Gmail-taken toevoegen of doorstrepen voor zowel je werk- als thuisaccounts, of direct vanaf je telefoon extra lijsten aanmaken die vanaf iedere account beschikbaar zijn. De app heeft zelfs een Chrome-extensie die je taken in elk openstaand venster laat zien.

Tasks is beschikbaar als gratis app die na acht dagen advertenties laat zien. De premiumversie heeft geen advertenties, en is verkrijgbaar voor 1 euro.

© PXimport

Dit is voor: Mensen die al sterk van Gmail Tasks afhankelijk zijn.

Het bijhouden van e-mail, sociale media, en verschillende gadgets kan een hoop werk met zich meebrengen. Allerlei technologieën die bedoeld zijn om je leven te vereenvoudigen hebben vaak het tegenovergestelde effect. Ik weet dat het lastig is om uit je hoofd allerlei verschillende zaken bij te houden, en dat dit heel wat onrust kan veroorzaken. Gelukkig weet ik ook dat het opsommen van alle dingen die je moet doen en ze één voor één doorstrepen het chaotische universum ineens een heel stuk minder onplezierig kan maken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000