AVI afspelen in Mavericks, zo doe je dat

© PXimport

AVI afspelen in Mavericks, zo doe je dat

Geplaatst: 8 april 2014 - 11:00

Aangepast: 24 november 2022 - 10:37

Martin Gijzemijter

De uitwisselbaarheid van video tussen de pc en de Mac is altijd al enigszins problematisch geweest. Dat is er niet beter op geworden met de komst van OS X Mavericks. AVI wordt namelijk in dit besturingssysteem totaal niet meer ondersteund in QuickTime Player X. Maar wat moet je nu met je video's?

Alternatieve software

Voorheen was de snelste manier het downloaden van een plug-in, zodat je QuickTime Player X de functionaliteit kon geven die het ontbeerde. Echter, Apple verandert de software zo vaak dat de ene na de andere plug-in niet meer werkt. Het enige alternatief waar je op lange termijn iets aan hebt, is de VLC Media Player.

Dit is een gratis mediaspeler met een zeer basaal uiterlijk, die vooral gericht is op wat het doen moet: media afspelen en dat geldt dus ook voor het AVI-formaat en vele andere bestandstypen. Wanneer je VLC hebt geïnstalleerd, sleep je simpelweg het AVI-bestand naar het programma en je kunt het bekijken.

© PXimport

QuickTime Player X ondersteunt geen AVI.

Converteren

Ben je echter groot fan van QuickTime Player, en wil je eigenlijk geen andere software op je Mac dan de software van Apple, dan is een andere optie het converteren van de AVI-bestanden naar een formaat dat de QuickTime Player wél begrijpt, zoals MOV. Daar zijn vele programma's voor te vinden waarvoor je moet betalen, maar er is gelukkig ook een goedkoop en gebruiksvriendelijk programma dat het gratis voor je doet, namelijk HandBrake.

Handbrake heeft allerlei opties waarmee je het uiteindelijke bestand kunt aanpassen, maar wil je gewoon een 1-op-1-kopie, dan is het slepen en klaar. Alhoewel, het converteren duurt altijd wel eventjes, dus als je haast hebt, is VLC Media Player toch echt de slimste keuze.

© PXimport

Met Mavericks zet je AVI-bestanden om in, bijvoorbeeld, .MOV.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000