Automatisch formulieren invullen met je contactgegevens

Je moet online regelmatig je contactgegevens invoeren, bijvoorbeeld tijdens het inloggen op een dienst of het reageren op een post. Hier bespreken we hoe je met de informatie op je contactkaart automatisch formulieren kunt laten invullen.

In iOS kun je een contactkaart aanmaken met je eigen gegevens, waaronder je naam, adres, e-maladres, telefoonnummer enzovoort. Om dit te doen moet je naar Instellingen / Mail, Contacten, Agenda gaan en onder Contacten op Mijn info drukken. Vul hier alle informatie in die je wilt, en ga akkoord. Lees ook: Contacten doorzoeken in iOS 9.

Om deze informatie te laten gebruiken voor het invullen van formulieren, moet je naar Instellingen / Safari / Invullen gaan en de schakelaar bij Gebruik contactinfo op groen zetten. Hieronder heb je de mogelijkheid om op Mijn info te drukken om je gegevens aan te passen, mocht je dat willen.

Als je de schakelaar bij Namen en wachtwoorden op groen zet, worden ook je gebruikersnaam en wachtwoord automatisch ingevuld tijdens het inloggen in Safari.

Om online een formulier automatisch in te vullen, hoef je alleen maar op een leeg veld te drukken en aan de bovenkant van het toetsenbord op Invullen te drukken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten