Apple volgt iOS 6-gebruikers met 'ID for Advertisers'

© PXimport

Apple volgt iOS 6-gebruikers met 'ID for Advertisers'

Smartphone & tablet

Geplaatst: 13 oktober 2012 - 15:56

Aangepast: 16 november 2022 - 09:36

Redactie

iOS 6-gebruikers worden op de voet met behulp van de nieuwe trackingtechnologie ID for Advertisers (IFA). IFA biedt adverteerders de mogelijkheid advertenties te tonen die passen bij het onderwerp waar gebruikers op dit moment naar zoeken.

Dit meldt Business Insider. Het volgen van iOS-gebruikers is een gevoelige kwestie. Voorheen gebeurde dit met behulp van de Unique Device Identifiers (UDID's), een uniek nummer dat was gekoppeld aan een iOS-apparaat. De UDID's maakte het mogelijk bijvoorbeeld het surfgedrag van gebruikers te analyseren.

UDID

Apple kreeg veel commentaar te verduren over de manier waarop het bedrijf met UDID's omging. Vooral het feit dat gebruikers niet konden voorkomen dat zij werden geanalyseerd werd het bedrijf kwalijk genomen. Apple maakte het in iOS 5 onmogelijk UDID's te gebruiken, om zo de privacy van gebruikers beter te beschermen.

De IFA is dus de opvolger van UDID en is stilletjes geïntroduceerd in iOS 6. De feature wordt echter niet vermeld in de lijst met nieuwe features van het besturingssysteem. Het is overigens wel mogelijk de feature handmatig uit te schakelen. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Info > Reclame en zet de optie 'Beperk reclametracking' aan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000