Apple's liefdadigheidsproject binnenkort wereldwijd beschikbaar

Apple's liefdadigheidsproject binnenkort wereldwijd beschikbaar

Smartphone & tablet

Geplaatst: 27 januari 2012 - 11:34

Aangepast: 16 november 2022 - 10:22

Wouter Hoeffnagel

Tim Cook kondigde kort na zijn aantreden als CEO bij Apple een liefdadigheidsproject aan waarbij het de donaties van werknemers aan goede doelen verdubbeld. Het bedrijf kondigt vandaag aan dat het project binnenkort beschikbaar zal zijn voor alle Apple-medewerkers wereldwijd.

Dit heeft de Apple Retail Workers Union via een tweet bekend gemaakt. Het liefdadigheidsproject is op 15 september 2011 van start gegaan en was tot nu toe alleen beschikbaar voor fulltime-medewerkers in de Verenigde Staten. In de tweet kondigt de Apple Retail Workers Union aan deze beperking wordt opgeheven en het programma voortaan ook beschikbaar zal zijn voor parttime-medewerkers. Daarnaast kondigt de organisatie aan dat Apple vanaf binnenkort ook de donaties van werknemers uit andere landen gaat verdubbelen.

Apple verdubbelt de donaties van medewerkers tot maximaal 10,000 dollar per jaar per medewerker. Tim Cook schreef in de mail waarin de CEO het programma aan medewerkers aankondigde dat Apple geïnspireerd is door de vrijgevigheid van zijn medewerkers. Met het project hoopt Apple het verschil dat medewerkers in de wereld kunnen maken te vergroten.

De donaties die Apple-medewerkers via het programma doen lopen flink inmiddels flink op. Het fulltime personeel van Apple in de Verenigde Staten heeft tot nu toe 1,3 miljoen dollar of 990.000 euro gedoneerd, wat Apple heeft verdubbeld tot 2,6 miljoen dollar of 1,9 miljoen euro. Binnenkort kan dit bedrag dus verder op gaan lopen doordat alle Apple-medewerkers wereldwijd deel kunnen nemen aan het programma.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000