Apple moet schadevergoeding betalen voor in brand gevlogen iPod nano

© PXimport

Apple moet schadevergoeding betalen voor in brand gevlogen iPod nano

Smartphone & tablet

Geplaatst: 13 april 2012 - 12:20

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Wouter Hoeffnagel

Apple moet een schadevergoeding van 600.000 yen, omgerekend zo'n 5.630 euro, betalen aan een vrouw die brandwonden opliep nadat haar iPod nano oververhit raakte en in brand vloog. Dit heeft een Japanse rechter besloten.

The Verge schrijft dat het gaat om een iPod nano die in 2005 door een koppel uit Tokyo, Japan werd gekocht. Het gaat dus om een eerste generatie iPod nano. Het apparaat vloog in juli 2010 in brand, terwijl het apparaat aan de oplader lag. De vrouw zou hierdoor ernstige brandwonden hebben opgelopen aan haar handen, die pas na een maand volledig waren genezen.

Het is niet de eerste keer dat een iPod nano oververhit raakt. Zo riep Apple in november 2011 klanten op de eerste generatie iPod nano niet langer te gebruiken, aangezien de apparaten oververhit konden raken. Apple heeft getroffen klanten een vervangende iPod nano geleverd.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000