Apple lanceert iPad Air 2 en iPad mini 3 met Touch ID

© PXimport

Apple lanceert iPad Air 2 en iPad mini 3 met Touch ID

Smartphone & tablet

Geplaatst: 16 oktober 2014 - 16:02

Aangepast: 24 november 2022 - 11:06

Redactie

De iPad Air 2 en de iPad mini 3, het zijn de nieuwe topmodellen binnen Apple's tablet-aanbod. De nieuwe iPads draaien op het nieuwe iOS 8.1 en beschikken net als de iPhone 6 en iPhone 6 Plus over de Touch ID vingerafdrukscanner. De tablets verschijnen volgende week in de Verenigde Staten.

Apple introduceerde de iPad Air 2 en iPad mini 3 donderdag tijdens een persconferentie in San Francisco. Een grote verrassing was de aankondiging niet, de nieuwe tablet line-up lekte een dag eerder namelijk al uit via Apple zelf.

© PXimport

De iPad Air 2 is nu ook in het grijs, zilver en goud verkrijgbaar.

Qua design houdt Apple grotendeels vast aan dat van de vorige generatie; de iPad Air en iPad mini met Retina-display. Wel valt de glimmende ring rond de thuisknop op, wat verklapt dat de apparaten over Apple's vingerafdrukscanner Touch ID beschikken.

© PXimport

De iPad Air 2 en de iPad mini 3 beschikken over de Touch ID vingerafdrukscanner die we kennen van de iPhone 5s, de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus.

Apple iPad Air 2

De iPad Air 2 draait op de vernieuwde A8X-processor (met de M8 coprocessor) en is slechts 6,1 millimeter dik - 18 procent dunner dan de vorige iPad Air. Volgens Apple is het hiermee de dunste tablet ter wereld. De anti-reflectieve laag over het 9,7 inch-scherm (2048 x 1536 pixels) zou voor 56 procent minder reflectie moeten zorgen.

© PXimport

De iPad Air 2 is slechts 6,1 millimeter dik.

Apple zegt veel verbeteringen te hebben doorgevoerd op de camera. Het betreft hier een 8 megapixel iSight-camera waarmee 1080p video's geschoten kunnen worden. Daarnaast is er de optie voor panorama-foto's, timelapse-opnames, een burst-modus en automatische HDR.

© PXimport

De iPad mini 3 lijkt erg zijn voorganger.

Apple iPad mini 3

De iPad mini 3 lijkt bijzonder veel op zijn voorganger, de iPad mini met Retina-display. Ook op de iPad mini 3 is weer een 7.9 inch Retina-beeldscherm aanwezig, een 5 megapixel-camera en aan de behuizing lijkt verder niets te zijn veranderd. Wel is de processor wat sneller geworden.

© PXimport

Ook de iPad mini 3 is in het grijs, zilver en goud beschikbaar.

De nieuwe iPads komen beschikbaar in dezelfde kleurstellingen als de iPhone: spacegrijs, goud en zilver. Qua opslag kan er gekozen worden voor 16, 64 of 128 GB geheugen. In de Verenigde Staten gaan de tablets volgende week in de verkoop, startprijs voor de iPad Air 2 is 499 dollar. De iPad mini 3 is te koop vanaf 399 euro. Over een Nederlandse prijs en releasedatum is op het moment van schrijven nog niets bekend.

© PXimport

Hadden we al laten zien hoe plat de iPad Air 2 is?

Geen iPad Pro

Er gaan al lange tijd geruchten dat Apple een groter formaat aan zijn iPad-aanbod wil toevoegen in de vorm van een iPad Pro. Tijdens de persconferentie werd er door Apple echter met geen woord gerept over een dergelijk apparaat. Het uitstel van de iPad Pro zou het gevolg zijn van de opgeschroefde productie van de iPhone 6 Plus.

© PXimport

Gamen op de iPad Air 2 gaat uiterst soepel dankzij de extra grafische rekenkracht.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000