Apple heeft iOS 12 aangekondigd. De nieuwste versie van iOS is binnenkort beschikbaar voor alle apparaten die nu iOS 11 ondersteunen.

Tijdens het jaarlijkse evenement voor ontwikkelaars heeft Apple iOS 12 aangekondigd. De nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem zal beschikbaar zijn voor dezelfde apparaten die nu iOS 11 ondersteunen. Dit betekent dat iOS 12 beschikbaar wordt voor de iPhone 5S en nieuwer.

Prestaties

Het nieuwe besturingssysteem zal ook de prestaties verbeteren van oudere iPhone-modellen. Craig Federighi, vice-president software bij Apple, gaf tijdens de Keynote aan dat apps op een iPhone 6 Plus tot 40% sneller opstarten. Ook het maken van een foto vanuit het vergrendelscherm zal tot 70% sneller kunnen met iOS 12.

Het deelmenu, waarmee bijvoorbeeld foto's kunnen worden gedeeld via verschillende apps, start met iOS 12 twee keer zo snel op.

Foto's

In iOS 12 worden foto's slimmer verwerkt door Foto's. Zo houdt de app rekening met meer dan 4 miljoen evenementen, waardoor foto's die je tijdens een sportwedstrijd of concert maakt automatisch gegroepeerd worden en de naam krijgen van het desbetreffende evenement.

© PXimport

Met behulp van de nieuwe functie Deelsuggesties wordt het mogelijk om foto's van een bepaalde locatie te delen met andere Foto's-gebruikers die ook foto's hebben gemaakt van diezelfde locatie. Het wordt zo mogelijk om foto's uit te wisselen om je collectie compleet te maken.

Siri

Ook Siri wordt in iOS 12 een stuk slimmer. Zo worden suggesties gemaakt op basis van je locatie en de datum. Siri kan suggesties maken om bepaalde personen te bellen als ze jarig zijn en om je iPhone op Niet storen te zetten op het moment dat je de bioscoop binnenwandelt.

Met behulp van een nieuwe app, Shortcuts, wordt het mogelijk om vocale snelkoppelingen te maken voor Siri. Apps en producten die kunnen worden bediend door Siri, kunnen zo opdrachten uitvoeren bij het uitspreken van commando's die je zelf kunt samenstellen. Het is niet duidelijk of deze functie ook beschikbaar is voor de Nederlandstalige Siri.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000