Afbeeldingen in bulk van je iPhone verwijderen

© PXimport

Afbeeldingen in bulk van je iPhone verwijderen

Geplaatst: 9 maart 2015 - 07:35

Aangepast: 14 december 2022 - 15:44

Redactie ID.nl

Als het geheugen van je iPhone vol is, is de kans groot dat dit komt doordat je er zoveel foto's op hebt staan. Je kunt ze, nadat je ze geback-upt hebt, eenvoudig allemaal in één keer weggooien.

Koppel je iPhone aan je Mac met de bijgeleverde synchronisatiekabel, en open Image Capture. Dit is een uiterst handig hulpprogramma (dat bijna niemand gebruikt) om afbeeldingen van gekoppelde apparaten af te halen (inclusief scanners, camera's, en iOS-apparaten). Lees ook: Kan ik mijn foto's overal tegelijk verwijderen?

Selecteer de iPhone in de Devices-kolom van Image Capture. Kies daaronder een bestemming voor je geïmporteerde afbeeldingen in het pop-up-menu Import To - je opties zijn de Pictures-, Movies-, Desktop-, en Documents-mappen, evenals iPhoto, Aperture, Preview, en Mail. Selecteer Other en je kunt elke map kiezen die je maar wilt. Om je foto's te importeren, klik op de Import All-knop rechts onderaan het venster. Dan worden alle afbeeldingen in de Camera Roll van je iPhone geïmporteerd.

Per groep

Als je klaar bent, druk je op Command-A om alle afbeeldingen op de iPhone te selecteren en klik je op de Delete-knop (met het icoon van een doorgehaalde cirkel). Er wordt om een bevestiging gevraagd, en als je daarmee akkoord gaat zullen de afbeeldingen verwijderd worden.

© PXimport

Image Capture is een snelle manier om een back-up te maken van de foto's op je iPhone.

Je kunt, nadat je de afbeeldingen geback-upt hebt, ook direct op je iPhone per groep verwijderen. Open de Photos-app, ga naar het Moments-scherm, druk op Select rechts bovenaan het scherm en druk op de Select-link naast elke groep met afbeeldingen die je wilt verwijderen. Druk op de Trash-knop in de hoek rechts onderaan, en bevestig dat je ze wilt verwijderen.

 

© PXimport

Photo Stream

Het probleem met de Photos-app van Apple is dat hij afbeeldingen vaak twee keer opslaat: een keer in je gewone foto-map en een keer in je Photo Stream. Daarom kun je je Photo Stream op je iPhone uitschakelen. Ga naar Settings > iCloud en druk op Photo. In het scherm dat verschijnt, verzet je de schuifbalk bij My Photo Stream zodat hij op Off komt te staan. Dan verdwijnen de foto's van je telefoon.

Het voordeel van deze techniek ten opzichte van het verwijderen van de afbeeldingen in je Photo Stream is dat kopieën van deze afbeeldingen nog gewoon op iCloud staan en op de apparaten waarop je Photo Stream hebt ingeschakeld. Als je Photo Stream weer inschakelt, zullen alle afbeeldingen die deel uitmaken van Photo Stream weer op je telefoon gedownload worden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten