Adidas blaast miljoenencontract voor iAd af vanwege controle Apple

© CIDimport

Adidas blaast miljoenencontract voor iAd af vanwege controle Apple

Geplaatst: 4 oktober 2010 - 05:51

Aangepast: 16 november 2022 - 09:38

Redactie

De controledrift van Apple lijkt nu toch echt geld te gaan kosten. Door het feit dat Apple bij alles de touwtjes in handen wilt houden lijkt het bedrijf een contract van 10 miljoen dollar voor href="advertising.apple.com/">iAd</a> mis. Volgens een gerucht is de grote controle die Apple uitoefent de reden dat sportmerk <a href="http://www.adidas.com/nl/homepage.asp">Adidas</a> een advertentiecontact van 10 miljoen dollar voor iAd heeft afgeblazen.

iAD is een platform waarmee bedrijven kunnen adverteren op iOS-apparaten. Adverteerders hebben echter vaak klachten over iAd aangezien Apple veel controle wil hebben over het creatieproces van de advertenties. Daarnaast vinden adverteerders vaak ook dat zij niet voldoende inzicht hebben in de locaties waar de advertentie wordt geplaatst en dat er niet voldoende tools zijn van derde partijen om de advertenties te beheren. Apple heeft aangekondigd het advertentieprogramma in de toekomst los te laten zodra het meer comfortabel is met iAd. Het lijkt er echter op dat deze openheid te laat komt voor Adidas.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000