12 vernuftige tablet-tweaks

Smartphone & tablet

Geplaatst: 11 januari 2012 - 12:27

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Martin Gijzemijter

Tablets zijn erg handige apparaten voor mobiel gebruik van tal van toepassingen, zoals surfen, e-mailen of films bekijken. Volgens Apple zijn de mogelijkheden van de tablet, en dan uiteraard met name van zijn eigen iPad, nagenoeg eindeloos. Om je tablet tot een draagbare alleskunner om te toveren, heb je wel de juiste apps nodig. We helpen je op weg en zetten de belangrijkste op een rij.

De apps die we in dit artikel benoemen, zijn niet willekeurig ter illustratie uit een app store geplukt. We beschrijven alleen apps die gebruiksvriendelijk zijn en die volgens ons een goede prijs/kwaliteitverhouding hebben. Dat laatste is overigens een zacht criterium, want vrijwel alle apps die in dit artikel aan bod komen zijn gratis of heel goedkoop. Van veel betaalde apps kun je overigens een gratis 'lite-versie' binnenhalen, zodat je risicoloos kunt uitproberen of het iets is.

1. Netwerkapparaat

In principe beschikt iedere tablet over draadloze netwerkfunctionaliteit. Dat is niet alleen handig omdat je het apparaat daardoor kunt gebruiken om je e-mail te lezen en om ermee op internet te surfen, maar ook omdat het daarmee kan worden verbonden met diverse andere apparaten die je in huis hebt (waarom dit handig is, leggen we in enkele andere tips in dit artikel uit). Als de tablet is opgenomen in het draadloze netwerk, kun je eenvoudig bestanden ophalen uit de cloud, met apps als het gratis Dropbox. Zo bent u staat om onderweg een klus af te ronden waaraan u thuis op een desktop pc was begonnen.

Draadloze netwerkfunctionaliteit zorgt er in combinatie met de camera, de microfoon en speakers in je tablet voor dat het apparaat prima dienst doet als communicatiemedium. Zo kan de tablet op het ene moment een dynamisch fotolijstje zijn om even daarna dienst te doen als beeldtelefoon. Als je een iPad 2 hebt en communiceert met iemand die ook over deze tablet beschikt, werkt dit heel prettig met FaceTime (dat standaard al is geïnstalleerd). Communicatie tussen verschillende tablets en tussen tablets en andere apparaten werkt prima met behulp van de eveneens gratis app Skype - alleen ontbreken daarbij de videomogelijkheden. Je tablet kan dus als vervanging van de huistelefoon gaan dienen. Voeg daar nog de mogelijkheid aan toe om muziek te luisteren en films en series te kijken (zij het niet live) en het apparaat heeft al vier apparaten vervangen: de pc, de telefoon, de tv en de radio.

De draadloze netwerkfunctionaliteit van tablets zorgt ervoor dat ze kunnen communiceren met alle andere draadloze apparaten in huis, zolang er maar een app voor is ontwikkeld.

2. Afstandsbediening

De tablet heeft zich in zijn korte bestaan ook al bewezen als uitstekende afstandsbediening. Je gedachten gaan daarbij wellicht direct uit naar het aansturen van de televisie, maar die functie bedoelen we niet eens, want de 'gewone' afstandsbediening daarvan werkt minstens net zo gemakkelijk. De mogelijkheden van de tablet gaan echter veel verder. Zo is er een quadrocopter die u kunt bedienen met behulp van een iOS- of Android-apparaat waarmee de tablet ineens letterlijk verandert in een afstandsbediening. Deze copter kost 300 euro en voor de bijbehorende app betaal je 4 euro. Leuk en prijzig speelgoed dus, maar er zijn ook veel zinvoller toepassingen denkbaar. Hoe gemakkelijk zou het niet zijn als je bepaalde zaken in huis kon bedienen met de iPad? Dat is allang geen droom meer. Zo heeft Crestron, een grote speler op het gebied van 'Home Automation' ook een app voor iOS en Android ontwikkeld (die 99 euro kost) en waarmee u bijvoorbeeld de airconditioning, verlichting of thermostaat kunt bedienen via de tablet. Dat werkt net zo eenvoudig als het bekijken van een filmpje; je start de app, kiest een categorie apparaten die u wilt bedienen en vervolgens de gewenste actie. Het klinkt als een functie voor de luie mens, maar het licht dimmen en een romantisch muziekje opzetten met behulp van een tablet is natuurlijk wel een ultiem staaltje technologietoepassing. Uiteraard verschijnen er ook steeds meer apps waarmee andere huishoudelijke (apparaten) kunnen worden aangestuurd.

De tablet kan worden gebruikt als afstandsbediening van diverse apparaten; van het besturen van gadgets tot het regelen van de huisverlichting.

3. Muziekinstrument

De mogelijkheid om muziek te maken met een tablet, is één van de onderwerpen waarbij we de nadruk meer bij de iPad leggen. Niet alleen omdat dit apparaat al heeft bewezen dat het een geweldig muziekinstrument kan zijn (neem maar eens een kijkje bij The iPad Orchestra), maar vooral ook omdat er fantastische professionele apps voor verkrijgbaar zijn. Zo is er een prima app van Apple zelf, genaamd GarageBand (voor 4 euro), waarmee je zelfs zonder al teveel talent en muzikale kennis al vrij snel een professioneel en goed klinkend nummer in elkaar kunt draaien. Een app die eigenlijk slechts is bedoeld ter vermaak, maar die heel goed laat zien wat de iPad muzikaal in zijn mars heeft, is de Glee-app, vernoemd naar de gelijknamige serie en te koop voor 79 eurocent. Deze app past een filter toe op je stem, waardoor het eindresultaat altijd prettig is om te horen - zelfs als je vals zingt. Deze app biedt veel potentie voor het inzingen van nummers op de iPad. Daarnaast bevat de App Store een aantal zeer professionele apps voor het produceren van muziek, zoals de apps van Korg (in prijs variërend van 8 tot 13 euro), die de bekende Korg-synthesizers volledig nabootsen en met behulp van de Camera Connection Kit zelfs realtime MIDI-hardwarecontrol mogelijk maken. Dat betekent dat de iPad niet zomaar een leuk speeltje is om muziek mee te maken, maar daadwerkelijk als professioneel instrument kan worden gebruikt.

Met name de iPad heeft zich inmiddels bewezen als professioneel muziekinstrument. Deze tablet kan zelfs worden ingezet als volledige geluidsstudio.

4. Bewakingssysteem

Behalve voor entertainment kan een tablet ook worden ingezet voor bloedserieuze zaken, zoals het beveiligen van je huis. De app EyeSeeU HD voor de iPad (4 euro) stelt je bijvoorbeeld in staat om de tablet te gebruiken om livestreams van beveiligingscamera's te bekijken. Het blijft echter niet alleen bij kijken. Je kunt de software zo configureren dat er, zodra er beweging wordt gedetecteerd, een alarm klinkt of een andere handeling plaatsvindt (zoals het inschakelen van het licht, aangenomen dat dit allemaal op een centraal systeem is aangesloten). Uiteraard kun je dezelfde app ook gebruiken voor het in de gaten houden van de babykamer. Verder zijn er apps, zoals Beveiligingssysteem (79 eurocent voor Android en iOS) die de bewegingssensor van de tablet gebruiken. Wanneer je de tablet in een tas plaatst en deze wordt opgepakt terwijl de app is geactiveerd, kun je een alarm laten klinken. De makers van de app opperen zelfs dat je de tas aan de deur kunt hangen om de app vervolgens als inbraakalarm te gebruiken, maar dat lijkt ons niet bepaald het meest waterdichte systeem om een huis mee te beveiligen.

Je kunt de tablet uitstekend gebruiken om videofeeds van beveiligingscamera's te bewaken.

5. Night stand

Toegegeven, het is een dure toepassing, maar de tablet leent zich ook uitstekend als verrijking van een nachtkastje. Afhankelijk van de tablet die je koopt, is er een klok in verwerkt die onder andere is voorzien van een ingebouwde alarmfunctionaliteit en een wereldklok. Wanneer je een dock voor de tablet hebt, maakt dat het apparaat natuurlijk nog interessant voor op het nachtkastje. Bovendien zijn er apps die het een tablet van speciale functionaliteit voorziet die erg handig is in dit kader. Voor iOS is er bijvoorbeeld de app Night Stand Central (2,39 euro). Deze app voorziet een iPad van een grote digitale klok en een mooie achtergrondafbeelding die wordt aangepast aan de weersomstandigheden van het moment. Daarnaast zie je de datum en extra weersinformatie, zoals bijvoorbeeld de temperatuur, en de maximale en minimale temperatuur op een dag. De app heeft een ingebouwde wekker die je zó kunt instellen dat je wakker wordt met je favoriete muziek. Een iets minder uitgebreide, maar niet minder handige Android-variant op deze app heet simpelweg Night Stand (1,35 euro). Hij zorgt er letterlijk voor dat je met je tablet naar bed gaat en er weer mee opstaat. Zodra je wakker bent, neem je de tablet uit de dock en geef je het apparaat direct een andere functie, zoals die van ochtendkrant of radio om even lekker mee wakker te worden.

Het is een wat dure uitbreiding van je nachtkastje, maar met de juiste apps biedt je tablet ook comfort als veredelde wekkerradio met nieuwsvoorziening.

6. Family planner

Als je een gezin hebt, zul je ongetwijfeld hebben ervaren dat de tablet iets meer gemeengoed is geworden dan je vooraf had voorzien. Voor ieder gezinslid biedt het apparaat wel iets dat interessant is, of het nu gaat om spelletjes, om recepten, om nieuws of om andere zaken. Dat de tablet door iedereen wordt gebruikt, kan ook voor een gezin als geheel erg handig zijn. Je kunt de tablet namelijk een functie te geven als algemeen berichtencentrum. In tip 1 hebben we de functie van huistelefoon al benoemd, maar wat dacht je van een centrale agenda waarin de afspraken van alle gezinsleden zijn opgenomen? Dit kan uiteraard via de ingebouwde agenda of met de kalender van de tablet, maar er zijn ook specifieke apps voor ontwikkeld. Cozi Family Organizer Premium stelt je bijvoorbeeld in staat om de afspraken van het hele gezin in te plannen, maar bijvoorbeeld ook om boodschappenlijstjes in te voeren waar iedereen dan het zijne aan kan toevoegen. Ben je handig met Google Agenda, dan kun je op de tablet zelfs een centrale agenda bijhouden die je synchroniseert met de smartphones van de gezinsleden. Zo wordt de tablet de centrale agenda in huis. De Cozi Family Organizer app is zowel voor Android als voor iOS verkrijgbaar, en kost 6 euro.

De tablet wordt doorgaans door meerdere mensen in huis gebruikt. Door de tablet in te zetten als familyplanner, kun je dit gegeven prima uitbuiten!

7. Spelcomputer

Hoewel er een enorme hoeveelheid zinvolle toepassingen voor de tablet is bedacht, is het platform toch vooral populair geworden als 'gameconsole'. Apple schermde tijdens de lancering van de iPad 2 met overweldigende cijfers, om maar aan te tonen dat de App Store meer games bevat dan wat er voor de verschillende spelconsoles bij elkaar opgeteld ooit is uitgebracht. Nu is die vergelijking niet helemaal eerlijk, want de App Store biedt ook vreselijk slechte games aan. Feit is echter wel dat de tablet een onverwacht grote speler is geworden in de gamesindustrie, en dat grote game-ontwikkelaars zoals Electronic Arts en Ubisoft er titels voor ontwikkelen. Spellen als Angry Birds (79 eurocent) en Plants vs Zombies (2,39 euro) hebben al voor veel spelplezier gezorgd bij tal van tablet-gebruikers.

Ben je van plan om een Nintendo DS of een Sony PSP aan te schaffen, maak dan eerst een serieuze vergelijking met een tablet. Ter illustratie: de goedkoopste iPad is ongeveer twee keer zo duur als de nieuwe Nintendo 3DS, maar hij biedt de mogelijkheid om spellen direct uit de App Store te downloaden en je haalt er bovendien alle andere functies mee in huis die in dit artikel worden beschreven. De markt voor betaalde games op Android-tablets loopt nog iets achter bij de App Store, maar hij maakt een flinke inhaalslag zodat ook de Android-tablets steeds interessanter worden voor gameliefhebbers. Tenslotte nog een leuke extra toevoeging: Met de Fling (voor 19 dollar te koop) maak je een tablet nog beter geschikt voor het spelen van games. Dit apparaat bestaat uit een joystick die je met een zuignap op de tablet kunt bevestigen. Uit onze test blijkt dat dit net zo handig is al het klinkt. De doorzichtige zuignap blijft goed zitten en de stick draagt onmiskenbaar bij aan een prima game-ervaring.

Enigszins onverwacht is de tablet uitgegroeid tot een serieus game platform. Het overwegen waard als je een draagbare gameconsole wilt kopen.

8. Budgetplanner

Ieder huishouden heeft baat bij het opstellen van een budget, en vooral ook bij het naleven ervan. Het is alleen niet heel aantrekkelijk om bij elke financiële handeling die u uitvoert achter de pc te moeten kruipen om een Excel-sheet bij te werken of op een andere manier de administratie bij te houden. Ook voor deze taken zijn handige tablet-apps ontwikkeld, en dat is prettig omdat je uiteraard veel sneller de tablet dan de pc gebruikt als je even wat getallen in moet voeren. Home Budget with Sync (4 euro) voor de iPad is hier een fraai voorbeeld hiervan. De kracht van deze app zit vooral in de mogelijkheden waar het woordje Sync in de naam voor staat. Je kunt er bankrekeningen mee aanmaken, inkomsten en uitgaven mee noteren, grafieken en uitgavenpatronen mee genereren, enzovoort, om het resultaat vervolgens te synchroniseren met dezelfde app op de tablets of smartphones van andere gezinsleden, zodat iedereen steeds op de hoogte is van de stand van zaken en de boekhouding eventueel kan bijwerken. De tablet - in dit geval de iPad - speelt dus ook met betrekking tot budgetten een centrale rol in het huishouden. Ook voor Android-tablets zijn apps te vinden waarmee je budgetten voor het huishouden bij kunt houden. De reden waarom we expliciet een iPad-app als voorbeeld noemen, is dat we nog geen Android-apps zijn tegengekomen die zo degelijk in elkaar steken als Home Budget with Sync.

Het is nauwelijks denkbaar dat er een eenvoudiger en snellere manier is om het huishoudbudget bij te houden, dan middels een tablet.

Platformen

We gaan in dit artikel zo platformonafhankelijk mogelijk te werk, maar kunnen ons niet onttrekken aan het feit dat de iPad de populairste tablet is en dat voor dit apparaat de meeste betaalde apps beschikbaar zijn. De concurrentie zit echter niet stil en er komen aan de lopende band Android-tablets. Dit levert een flinke uitdaging voor Apple, want als het om het platform gaat, nemen al deze nieuwe tablets het gezamenlijk op tegen Apple. Toch is er nog meer concurrentie op komst, ook van andere platformen. Dat is goed nieuws, want hoe meer concurrentie, hoe in innovatiever fabrikanten moeten worden.

iOS

Als besturingssysteem is dit zonder meer de pionier op tabletgebied geweest. Apple was het eerste bedrijf dat met succes een tablet uitbracht, en wist met zijn iOS - hetzelfde besturingssysteem waar de iPhone en iPod Touch op werken - een gigantische voorsprong te behalen op de concurrentie. De app-community van de Apple-tablet wordt zowel bejubeld als bekritiseerd, omdat Apple een streng beleid voert als het gaat om de vraag welke apps in de App Store worden toegelaten, en welke niet. Critici spreken weleens over willekeurige censuur, maar het systeem zorgt ervoor dat de kwaliteit van de iOS-apps op een redelijk niveau blijft.

Android

Het grote verschil tussen de besturingssystemen iOS en Android is dat iOS slechts voor één tablet is ontwikkeld (de iPad), terwijl Android op steeds meer tablets draait, waaronder de Samsung Galaxy Tab en de Motorola Xoom. Android heeft een 'open' app-winkel, de Android Market, en in verhouding met de App Store van Apple vind je er veel meer gratis apps. Omdat het een 'open' systeem is, is er echter minder toezicht op de kwaliteit van de apps. Het installeren van apps op een Android-toestel gaat wel veel gemakkelijker, omdat het minder gedoe met synchronisatie oplevert, en Android kent minder technische beperkingen dan iOS.

Windows 7

Windows 7 is een wat vreemde eend in de bijt, want in tegenstelling tot iOS en Android is het geen besturingssysteem dat specifiek voor tablets is ontwikkeld. Het systeem kent zelfs geen hele grote wijzigingen ten opzichte van het reguliere besturingssysteem zoals u dat wellicht op je desktopcomputer of notebook hebt staan. Windows 7 is vooralsnog geen serieuze grote concurrent voor de andere besturingssystemen die we in dit kader bespreken.

WebOS

Met de overname van Palm beoogde HP in 2010 zijn positie op de smartphone-markt aanzienlijk te versterken. Met de overname kreeg HP ook WebOS in handen, een op Linux gebaseerd besturingssysteem dat onder andere was bedoeld voor draagbare apparaten. HP gelooft blijkbaar nog steeds in WebOS, want het wordt als uitgangspunt gebruikt bij de ontwikkeling van een nieuwe serie tablets. Het aantal apps dat voor WebOS verkrijgbaar is, zal voorlopig verwaarloosbaar zijn. De gedachte dat HP voornemens is om WebOS in Windows te integreren (voor desktops en laptops van HP), zorgt ervoor dat het echter toch weleens een interessant platform kan worden.

TabletOS

Net als Apple en HP brengt het Canadese RIM (bekend van de BlackBerry) niet alleen een eigen tablet uit, maar ook een eigen platform. TabletOS is gebaseerd op het QNX- besturingssysteem. De BlackBerry PlayBook is nog maar net op de markt en het aantal apps dat tijdens de lancering beschikbaar was, werd door de trouwe BlackBerry-gemeenschap als teleurstellend ervaren. Dat zegt op zich heel weinig, want de markt is nog volop in ontwikkeling. RIM heeft overigens heel slim de mogelijkheid ingebakken om ook Android-apps op de BlackBerry Playbook te installeren, waardoor het apparaat meeprofiteert van de groei van de Android-markt.

9. Educatie

Wanneer je de tablet aan kinderen geeft, zullen ze het liefst de hele dag alleen maar spelletjes spelen. Nu staan de App Market (Android) en de App Store (iOS) vol met allerlei interessante sport-, schiet-, vecht- en strategiegames, maar er zijn ook meer dan genoeg apps die het een en ander bieden op educatief vlak. Zo zijn er talloze spelletjes te vinden waarbij de allerkleinsten dierengeluiden moeten herkennen en kunnen beginnen met leren lezen en rekenen (zoals de app Leesplankje voor de iPad, voor 79 eurocent), maar ook u als volwassene kunt nog heel wat kennis opdoen via de tablet. Wat dacht u van de app Verkeersles voor de iPad (79 eurocent), waarmee u zich kunt voorbereiden op het CBR-rijexamen, of de app SkySafari 3 voor de iPad (79 eurocent) - en binnenkort ook voor Android - waarmee je alles kunt leren over de astronomie?

Educatie en entertainment kunnen echter ook hand in hand gaan, zoals de gratis app van Howcast.com (zowel voor iOS als Android) toont. Met deze app kun je aan de hand van video's van alles en nog wat leren, van het bakken van een taart tot het plakken van een fietsband. Ook als je specifieke interesses hebt en bijvoorbeeld alles wilt weten over vogels of dinosaurussen, kun je een app vinden die je van alle informatie voorziet die je nodig hebt. Extra interessant: als je iets uit het hoofd moet leren, kun je een app downloaden voor zowel Android (StudyDroid, 1,45 euro) als iOS (FlashCards, 2,39 euro), waarmee je aan de hand van het bekende kaartjessysteem bepaalde informatie in het hoofd kunt 'stampen'.

Naast leuke entertainment-apps zijn er zowel voor Android als voor iOS voldoende apps te vinden waarmee je veel kunt leren. Zo kun je een tablet bijvoorbeeld gebruiken om astronomische kennis op te doen.

10. Media 2.0

In dit artikel bespreken we vooral tablet-toepassingen die op zichzelf staan. De tablet kan echter ook uitstekend worden gebruikt als aanvulling op bestaande media. Een mooi voorbeeld van een app die dit mogelijk maakt is F1 2011 Timing (26 euro, zowel voor Android als voor iOS verkrijgbaar), dat aanvullende informatie biedt over F1-races die je op de televisie bekijkt. Terwijl je op de tv de beelden van een race ziet, volg je op de tablet de positie van de verschillende coureurs. Gelijksoortige apps zijn beschikbaar voor anders sporten, zoals basketball en voetbal. Vooral tijdens speciale evenementen, zoals de Olympische Spelen, zijn er interessante apps verkrijgbaar. Uiteraard is dit type toepassing niet beperkt tot sportwedstrijden. Je kunt je tablet ook gebruiken om te twitteren over een programma waar je naar kijkt, of om op andere manieren sociaal actief te zijn. Interessant is dat u de tablet ook kunt gebruiken als televisietoestel, dankzij de SlingPlayer Mobile-app (zowel voor iOS als Android, 24 euro). Om gebruik te maken van deze app heb je wel een speciaal kastje nodig, genaamd de Slingbox, maar zodra je die in huis hebt gehaald, kun je live televisie kijken op de tablet en er zelfs de settop-box van kje kabelmaatschappij mee bedienen. Zo kan de tablet zichzelf terugverdienen doordat je geen extra tv hoeft te kopen voor in de slaapkamer.

De tablet kan als ideale uitbreiding voor bestaande media dienen, bijvoorbeeld door extra informatie te bieden over wat je in beeld ziet.

11. Boekenkast

Toen de iPad werd aangekondigd en daarbij als belangrijk speerpunt werd gemeld dat hij ook geschikt zou zijn als e-reader, werd daar nogal kritisch op gereageerd. Veel mensen beweerden dat het lezen op de tablet te vermoeiend voor de ogen voor de ogen zou zijn. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en is gebleken dat de iPad prima functioneert als e-bookreader. Het gemak van de iBook Store voor de iOS en de slimme zet van Amazon om Kindle ook als gratis app beschikbaar te maken voor iOS en Android, zorgt ervoor dat de tablet prima in staat is om een gehele boekenkast te vervangen, ook omdat er steeds meer titels beschikbaar zijn.

Het vereist een verandering van denkraam, want niet iedereen kan of wil wennen aan digitaal lezen. Als je jezelf hier overheen kunt zetten, betreed je een wereld waarin je het lettertype van boeken kunt aanpassen, woorden rechtstreeks in het boek kunt opzoeken en notities in een boek kunt plaatsen zonder dat je daarmee het boek 'aantast'. Tel daarbij op dat tablets ook prima in staat zijn om Word-documenten en pdf's te lezen, en je hebt het dunste boek ter wereld in handen, dat een schier oneindige hoeveelheid informatie kan bevatten. De e-bookfunctionaliteit is één van die sluimerende tabletfuncties die langzaam maar zeker voor een evolutie zorgt. Dat gaat zelfs zo ver dat Amazon, de ontwikkelaar van de Kindle-header, vorig jaar begonnen is een tablet te gaan verkopen.

In eerste instantie werd de tablet niet erg serieus als drager van digitale boeken, maar inmiddels blijkt het apparaat een geduchte concurrent voor tradtionele e-readers te vormen.

12. Tv-gids

De toepassingen die we in dit artikel noemen, zijn allemaal erg nuttig als extra functionaliteit in huis. Het is echter ook prettig als je tablet ervoor zorgt dat bepaalde dingen in huis kunnen worden vervangen, bijvoorbeeld een krantenabonnement, omdat je de tablet als nieuwsvoorziening gebruikt. Een van de abonnementen die je dankzij een tablet zonder twijfel aan de kant kunt schuiven, betreft de tv-gids. Er is namelijk een app beschikbaar voor zowel Android als iOS, genaamd TVGids (3 euro), die zo fraai in elkaar steekt dat we hem haast 'TV Gids 2.0' zouden willen noemen.

Veronica Magazine en andere omroepbladen hebben de afgelopen decennia prima diensten bewezen. Ze kunnen u er echter niet aan herinneren dat je favoriete programma op het punt staat om te beginnen, of dat er een nieuwe serie start waarbij op basis van het kijkgedrag wordt voorspeld dat je hem wellicht interessant vindt. Met de TV Gids-apps is je tablet niet alleen een waardig vervanger voor het huidige gids-abonnement, hij biedt ook een flinke vooruitgang - en dat voor een fractie van de prijs van een abonnement. Maar het gaat nog verder. In tip 3 spraken we over de mogelijkheid om een tablet in te zetten als afstandsbediening. Als je een kabelabonnement hebt bij UPC kun je met de gratis app van dit bedrijf een mediabox programmeren om programma's op te nemen terwijl je niet eens thuis bent! Daarvoor heb je uiteraard wel een internetverbinding op de tablet nodig.

Waarom nog een abonnement nemen op een tv-gids, als je dezelfde informatie interactief kunt benaderen tegen een fractie van de prijs?

Met dank aan ComputerTotaal.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000