Video: Energie besparen in de keuken

Video: Energie besparen in de keuken

Keukenapparatuur

Geplaatst: 3 oktober 2022 - 12:08

Aangepast: 9 november 2022 - 09:10

Redactie

Energiebesparing gaat verder dan de thermostaat een graadje lager draaien. In de keuken . In de keuken verbruik je al snel meer energie dan je denkt. Met een paar handige tips bespaar je in de keuken… en dus op je energierekening.

Natuurlijk denk je bij koken meteen aan gasverbruik op de pitjes. Maar ook elektrisch koken verbruikt veel stroom. Dit kun je verlagen door kleinere pannen te gebruiken en zoveel mogelijk deksels op de pannen om de warmte in de pan te houden.

Ook zijn er zogenaamde sluipverbruikers, zoals de koelkast. Heb je een tweede koelkast in de schuur bijvoorbeeld, dan kun je ervoor kiezen deze ook uit te laten. Drinken blijft in het najaar koel bewaard, zolang je je bederfelijke waar in de hoofdkoelkast bewaart. Ga je op vakantie, schakel dan je koelkast(en) uit om energie te besparen.

Kleine verschillen besparen veel

Er zijn talloze manieren energie (en dus kosten) te besparen in de keuken. In deze video geven we je handige tips die jou kunnen helpen bewusten om te gaan met je energieverbruik.

Watch on YouTube

Vind je de video leuk? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van ID.nl.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000