Keukentips die het leven makkelijker maken

Keukentips die het leven makkelijker maken

Keukenapparatuur

Geplaatst: 21 september 2022 - 12:21

Aangepast: 20 september 2022 - 12:10

Of je nu heerlijk uitgebreid dineert met je beste vrienden of snel een pizza in de oven opwarmt, het gebeurt allemaal in de keuken. En aangezien we al met al heel wat tijd in die keuken doorbrengen, kun je die tijd maar beter zo efficiënt mogelijk gebruiken. Met deze tips vertellen wij je precies hoe je dat doet.

Cherrytomaatjes in bulk snijden

Op een boterham, door de pasta, op je pizza – cherrytomaatjes maken alles nóg lekkerder. Om grotere hoeveelheden cherrytomaten te snijden, pak je een groot en lekker scherp keukenmes en twee deksels van gelijke afmeting. Leg de tomaatjes tussen de deksels en houd er lichtjes druk op met je hand; niet te veel, anders plet je de tomaatjes. Neem nu het mes en snijd tussen de deksels door. Met een beetje geluk snijd je in één keer alle tomaten netjes in tweeën.

De eiertest

Je hebt vast zo’n handig eierrekje in de koelkast. Enige probleem daarmee is dat je vaak niet meer weet wanneer je die eieren ook alweer hebt gekocht. Gelukkig kun je controleren of eieren nog veilig eetbaar zijn. Vul een kom of pan met ruim water en leg de eieren daar in. Als het ei naar de bodem zinkt en op zijn zijkant blijft liggen, dan heb je een vers ei te pakken. Draait het ei met de punt naar boven, dan is-ie (mits daarna goed gekookt) nog prima eetbaar. Als het ei blijft drijven, zit er echter niks anders op dan ’m weg te gooien.

Groene bananen

Zin in een banaan, maar willen ze niet snel genoeg rijpen? Je kunt bananen snel goed eetbaar maken door ze met schil en al 30 minuten op 150 graden in de oven te leggen.

Aardappeleters

Als je aardappelen in het groot inkoopt, wil het weleens gebeuren dat de piepers al beginnen te spruiten voordat je de helft hebt opgegeten. Leg er de volgende keer eens een groene appel tussen. Je zult zien dat de aardappelen een stuk minder snel gaan spruiten.

Mixen met één hand

Mixen en tegelijkertijd ingrediënten toevoegen? Dat lukt alleen als die kom netjes blijft staan. Leg de volgende keer een vochtige doek op het aanrecht en zet de mengkom daar op. Daardoor heeft de kom genoeg grip om netjes te blijven staan.

Pindakaas geschift?

Heb je weleens een pot pindakaas een poosje laten staan? Na een tijdje scheiden de olie en de gemalen pinda’s zich van elkaar. Om dat tegen te gaan, leg je de pot pindakaas ondersteboven in de kast. Voor gebruik draai je de pot om, zodat de olie weer naar boven komt. Het resultaat: heerlijk smeuïge pindakaas.

Kruiden bewaren

Misschien weet je al dat je losse verse kruiden het best in een vochtig stukje keukenpapier kunt bewaren. Maar hoe doe je dat met een heel kruidenplantje? Knip de hele bos kruiden af tot vlak bij de wortel. Zet het bosje vervolgens in een (smal) glas water. Neem nu een plastic zakje en schuif deze met de opening naar beneden over het bosje kruiden. Bind de opening van het zakje dicht met een stukje keukentouw. Nu heb je twee weken lang verse kruiden.

Méér vers geperst sap

Zin in een glaasje verse jus? Leg je sinaasappels vóór het persen 5 tot 10 seconden in de magnetron. Rol ze vervolgens over een hard oppervlak, zoals een snijplank. Je zult zien dat er nu veel meer sap uitkomt.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000