Consumenten testen: Philips 5000 Series Blender - Fijn product

© Philips

Consumenten testen: Philips 5000 Series Blender - Fijn product

Geplaatst: 8 juli 2024 - 08:12

Partnerredactie

Wakker worden met een kop koffie en een broodje doet lang niet iedereen meer. Smoothies zijn gezond en voedzaam, en de ideale manier om er een te maken is met een blender. Dit exemplaar uit de Philips 5000 Series is zo'n blender, en een populaire ook. Reden genoeg om het Review.nl Testpanel te vragen de blender een tijdje uit te proberen. Wat ze ervan vonden, lees je hier.

In samenwerking met Philips

Om te beginnen, kijken we even naar het apparaat zelf. Als we zeggen dat de 5000 Series een manusje-van-alles is, dan drukken we het nog zachtjes uit. Smoothies, dips, sauzen, zelfs pasta's zijn prima te maken met deze uitgebreide blender.

De 5000 Series Blender , om precies te zijn ze Philips HR2767/00, beschikt over een krachtige motor van 1000 watt. Binnenin zitten zes lange, extra scherpe messen waarmee je elk denkbaar ingrediënt tot moes kunt malen. Ook over de mengbeker zelf is goed nagedacht: aan de binnenkant zitten ribbels die de ingrediënten naar binnen duwen, zodat alles gelijkmatig wordt geblend.

De motor en de messen werken ook extra goed samen, zodat je zelfs recepten met ijsblokjes, noten en bevroren fruit kunt gebruiken. Binnen no-time heb je een heerlijk gladde mix. En dat merk je ook in het gebruiksgemak: het handige druk-en-draaisysteem zorgt ervoor dat je niet eens een aan- of uitknop nodig hebt: je drukt gewoon de beker op het apparaat en de machine doet de rest.

Consumenten testen: Philips 5000 Series Blender - Fijn product-WJ168gGGTHSeboftRjSJFw

© Philips

Ook na het maken van je smoothie is de HR2767/00 een handig apparaat. De messen zijn eenvoudig te verwijderen, zodat je ze even snel onder de kraan kunt afspoelen. Bovendien zijn zowel de messen als de bekers vaatwasserbestendig, wel zo handig als je 's ochtends een beetje haast hebt.

De extra bijgeleverde bekers (500 en 700 ml) neem je makkelijk mee in je tas. En als je even om inspiratie verlegen zit, staan er genoeg leuke recepten in de HomeID-app.

Het Review.nl Testpanel heeft de blender uitgebreid getest. Hieronder lees je wat de testers ervan vonden.

Design

Laten we beginnen met het design; niet onbelangrijk bij een apparaat dat je misschien wel de hele dag op het aanrecht hebt staan. Het testpanel is zeer te spreken over de looks van de HR2767/00. "Ik vind het design erg mooi", zegt een van de testers. "Hij staat netjes in mijn keuken en hij neemt niet te veel ruimte in beslag."

Een andere tester beaamt dat: "Het is een mooi apparaat om te zien. Door de zuignappen staat hij ook stevig tijdens het gebruik van de blender." En een ander: "Hij neemt niet veel ruimte in op het aanrecht, dat is een dikke plus. En hij weegt ook niet veel ten opzichte van mijn oude mixer."

Gebruik

Uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om het resultaat, en ook daarover is het testpanel erg te spreken. "Ik ben gek op smoothies en ik maak ze altijd met bevroren fruit. De blender kan dat goed vermalen en maakt er een smeuïge smoothie van."

IJs, dat is het toverwoord in de reviews. Bijna alle testers noemden wel de mogelijkheid om ijs te vermalen. "De blender vermaalt het ijs vlekkeloos tot een heerlijke smoothie", zegt een tester. En een ander voegt daaraan toe: "Hij blendt zonder enige moeite ijs, koffiebonen en bevroren fruit."

Dat laatste wordt ook veel genoemd: "Wij hebben de blender getest met diepvriesfruit om een ontbijtshake te maken. Het fijnmalen van het diepvriesfruit was geen enkel probleem." Ook een andere tester was zeer tevreden over de mogelijkheid tot het blenden van bevroren ingrediënten, al moest er wel een kleine tweak aan te pas komen: "Soms moest ik wat vocht toevoegen omdat hij het bevroren fruit anders niet pakte, maar als je de vaardigheid eenmaal te pakken hebt, maak je er de lekkerste toetjes mee."

De blender werkt dus zonder knop, en ook dat vond het testpanel erg prettig. "Het apparaat doet precies wat hij moet doen", aldus een reviewer. "Het is fijn dat je de mengbeker tijdens het blenden 'op slot' kunt zetten en dus niet ingedrukt of zelfs vast hoeft te houden." Het feit dat de blender geen aan- en uitknop heeft, maar puur werkt op druk, werd door een enkeling als nadeel ervaren, maar de meeste testers vonden het juist fijn: "Het systeem werkt echt goed, inclusief het draaimechanisme."

Extra's

De Philips 5000 Series Blender wordt geleverd met twee messensets en drie losse mengbekers, en dat viel bij het testpanel erg in de smaak. "De bijgeleverde opzetstukken van verschillende grootte zijn erg handig", vat een tester het bondig samen. Een ander vertelt waarom: "De bijgeleverde reisdeksels zijn een uitkomst voor mij: ik neem ze graag mee naar mijn werk."

Consumenten testen: Philips 5000 Series Blender - Fijn product-GsyBkJ3SRFiCRTqgvD3BUg

© philips

Het feit dat alle losse onderdelen in de vaatwasser kunnen, vond het panel een fijne bijkomstigheid. "Het schoonmaken gaat heel makkelijk", zegt een van de testers. "De onderdelen kunnen losgemaakt worden, zodat je ze zowel met de hand kunt schoonmaken als in de vaatwasser kunt stoppen." Ook andere testers noemden dat als specifiek voordeel: "Alles kan zo de vaatwasser in, dat is een grote plus."

Ontdek de Philips 5000 Series

op Kieskeurig.nl

Conclusie

Zelfs bij een relatief simpel apparaat als een blender is goed te merken dat er flinke verschillen zijn tussen de modellen en merken, en de Philips 5000 Series Blender gooit hoge ogen tijdens de test. Het panel is unaniem tevreden over het gebruik, vooral het handige druksysteem, en het resultaat, zelfs als er ijs, noten, koffiebonen of bevroren fruit worden gemalen.

Het design wordt als mooi ervaren, en door de geringe afmetingen van de blender staat hij niet in de weg op het aanrecht. De extra meegeleverde bekers met schroefdop en de vaatwasserbestendige onderdelen worden ook veel genoemd als extra voordelen.

Al met al het is Review.nl Testpanel zeer tevreden over de 5000 Series. Het resultaat is een mooie 8,4 als gemiddeld eindcijfer. Afsluitend, zoals een tester het verwoordt: "Voor een gezin met drie kleine kinderen is dit dé oplossing als je weinig tijd hebt, maar toch gezonde smoothies of soep wilt maken."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten