© CIDimport

Hoe maak ik mijn bbq schoon?

Geplaatst: 10 augustus 2021 - 11:54

Aangepast: 19 september 2022 - 13:07

Redactie

Na een mooie zomeravond vergeten je barbecue schoon te maken? Grote kans dat hij de dag erna goed smerig is. Je barbecue schoonmaken is niet het leukste klusje, maar als je het goed bijhoudt, is het een fluitje van een cent. Met deze tips heb jij altijd een schone bbq.

Een barbecue nodig? Bekijk hier het huidige aanbod

Bekijk

 

© PXimport

Voor het bbq’en

First things first: je kunt al beginnen met schoonmaken voor je begint met barbecueën. Denk eraan om je barbecue voor je gaat braden goed in te vetten met olie - het liefst zonnebloemolie, omdat die het best tegen hoge temperaturen kan. Neem een kwastje of doekje en vet het gehele rooster goed in. Zo voorkom je dat je na het eten de stukken aangekoekt vlees van je rooster moet schrapen. Ook wordt schoonmaken achteraf een stuk eenvoudiger.

Week het rooster

Heb je na je heerlijke zomerse maaltje toch een vies rooster? Laat de barbecue eerst goed afkoelen, neem dan het rooster eraf en doe het in een grote bak met water. Voeg een scheutje afwasmiddel toe en laat het rooster een nachtje weken. De volgende ochtend schraap je de resten zo van het rooster af. Let op dat er een hoop vuil af kan komen: doe het dus niet op je pas gemaaide gazon of op je mooie witte tegelvloer, maar zoek een plekje waar je niet al te vaak komt.

 

© PXimport

 

© PXimport

Elektrische bbq schoonmaken

Het schoonmaken van een elektrische barbecue is een stuk makkelijker. Als je klaar bent met eten, laat de barbecue dan nog even aanstaan. Sterker nog: zet ‘m vol open, op de hoogste stand. Laat hem een kwartiertje doorbranden. De etensresten op het rooster worden op die manier verschroeid, waarna je ze er met een borstel makkelijk kunt afvegen. Trek wel de stekker uit het stopcontact als je aan de schoonmaak gaat.

Zelfreinigende gasbarbecue

Gasbarbecues zijn ook meestal zelfreinigend. Dat werkt op dezelfde manier als hierboven. Draai de temperatuur na het barbecueën vol open - bij een gasbarbecue hoeft dat maar een paar minuten. De etensresten en het achtergebleven vet schraap je er dan zo af met een borstel. Alles wat in de barbecue terechtkomt, kun je er achteraf makkelijk uitvegen met een doekje.

 

© PXimport

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000