Hoe blijft mijn eten het langst houdbaar in de koelkast?

© PXimport

Hoe blijft mijn eten het langst houdbaar in de koelkast?

Geplaatst: 1 september 2021 - 09:58

Aangepast: 15 september 2022 - 11:23

Redactie ID.nl

Als je koelkast vol lekkere boodschappen ligt, wil je natuurlijk niks hiervan weg moeten gooien. Dus hoe hou je je eten zo lang mogelijk lekker en houdbaar in de koelkast? Er zijn een paar dingen die je kunt doen waarmee je je eten een langer leven bezorgt!

Benieuwd naar welke koelkast het best bij jou past? Bekijk hier het huidige aanbod koelkasten

Bekijk

 

© PXimport

Tips om eten langer houdbaar te houden

Ten eerste is het belangrijk om te weten welke voedselwaren je wel en niet in de koelkast kunt bewaren. Hier zijn online hele schema’s voor te vinden maar dingen als wortels, tomaten en bananen horen niet thuis in de koeling. Vlees- en zuivelwaren juist weer wel. Let er ook op dat je koelkast niet te koud staat. Dit kan de smaak en de textuur van je eten aantasten. 

Beste koelkastindeling

Een standaard koelkast is dusdanig ingedeeld zodat je automatisch een logische structuur voor de indeling kunt aanhouden. Denk bijvoorbeeld aan het flessen- en eierrekje in de deur of de speciale groente- fruit- vis- en vlees lades onderin de koelkast. In deze lades wordt de temperatuur en de vochtigheid zodanig gereguleerd dat je voedsel onder de best mogelijke omstandigheden bewaard wordt. Groente en fruit hebben bijvoorbeeld een hogere vochtigheidsgraad nodig om langer vers te blijven terwijl vis en vlees het juist beter doet bij een lagere temperatuur.

 

© PXimport

 

© PXimport

Koelkast uitvoeringen

Een koelkast kun je natuurlijk in allerlei soorten, maten en uitvoeringen kopen. Denk bijvoorbeeld aan een koel- vriescombinatie of misschien zoek je juist veel opbergruimte in een Amerikaanse koelkast. Het is belangrijk om naar de omvang van je huishouden en naar de dagelijkse behoeftes op boodschappengebied te kijken als je een nieuwe koelkast aan gaat schaffen. Heb je wekelijks veel opbergruimte nodig of is een tafelkoelkast voor jouw kleine huishouden voldoende?

Energiezuinige koelkasten

Veel koelkasten worden tegenwoordig gemaakt met een smart functie. Hier kun je ook het energieverbruik inzien. De nieuwe energielabels zijn daarnaast een stuk overzichtelijker geworden waardoor het een stuk makkelijker is om een energiezuinige koelkast te kiezen. Een koelkast met een C-label kan als zeer energiezuinig worden gezien omdat A en B gereserveerd zijn voor nieuwe innovaties.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000