Handige tip (bijvoorbeeld voor kerst): zo krijg je wijn snel gekoeld

© AK | ID.nl

Handige tip (bijvoorbeeld voor kerst): zo krijg je wijn snel gekoeld

Geplaatst: 6 december 2023 - 09:03

Redactie ID.nl

Feestje? Kerstdiner? Op een gezellige avond gaan er misschien meer flessen wijn doorheen dan je van tevoren had bedacht - en je dus van tevoren in de koelkast had gelegd. Gelukkig zijn er manieren om je wijn toch snel op de juiste temperatuur te krijgen. In de video zie je drie van die manieren. In het snelste geval kun je de fles binnen 10 minuten ontkurken!

Sommige wijnen (of andere drankjes) smaken lekkerder wanneer ze niet te warm of zelfs heel koud zijn. Bij wijn houd je bij voorkeur deze temperaturen aan:

Witte wijn

Witte wijn smaakt het beste bij een temperatuur tussen de 8 en 12 graden Celsius. Als witte wijn te warm geserveerd wordt, kan dat de smaak minder rijk zijn. En als de wijn te koud is, kunnen de aroma's en smaken minder goed naar voren komen.

Rode wijn

Rode wijn wordt het lekkerst gevonden bij 15 tot 18 graden. Is de rode wijn warmer, dan kan de smaak plat en dof overkomen, of zelfs onaangenaam zijn. Bij een iets koelere temperatuur komen de fruitige en complexe smaken beter naar voren.

Rosé

Rosé wijn moet net als witte wijn gekoeld geserveerd worden, maar niet té koud, tussen 8 en 12 graden. Te koud serveren dempt de subtiele aroma's en smaken.

Champagne

Voor champagne is het belangrijk dat deze goed gekoeld is, tussen 6 en 10 graden, om de bubbels en verfrissende zuren te behouden. Warmer dan 10 graden zal de sprankeling en het leuke effect van de bubbels verminderen.


In de video hieronder leggen we uit hoe je je wijn (of een ander drankje natuurlijk) binnen no time hebt gekoeld


P.S. Lees ook Zo voorkom en verwijder je vieze luchtjes na het gourmetten en Zo vier je met de hele familie een gezellige én kostenbesparende kerst.

Watch on YouTube

Wil je meer video's zien?

Abonneer je op het YouTube-kanaal van ID.nl

0

Powered by

logo

🧽 Meer huishoudtips? Volg ons dan ook op Facebook!

Wat ook altijd kan natuurlijk:

Koelen met een wijnkoeler

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten