Zo download en maak je WhatsApp-stickers

© PXimport

Zo download en maak je WhatsApp-stickers

Geplaatst: 3 december 2021 - 12:27

Aangepast: 25 november 2022 - 11:18

Stefanie Katzenbauer

In WhatsApp kun je stickers versturen, die je kunt downloaden of zelf kunt maken. Zo download en maak je WhatsApp-stickers.

Stickers downloaden

Via WhatsApp zijn er kant en klare setjes met stickers beschikbaar om te downloaden. Om dit te doen tik je eerst links op het emojiteken. Onderaan in de grijze balk zie je vervolgens drie icoontjes staan: een smiley, het gif-icoontje en een vierkantje met een omgevouwen hoekje. Tik op deze laatste om bij de stickers terecht te komen. Vervolgens voeg je (nieuwe) stickers toe door rechtsboven op het plusje te tikken. Je downloadt een stickerset door op het rondje met het pijltje naar beneden erin te tikken.

© CIDimport

Wil je meer stickers dan heb je daar separate apps voor nodig. Deze apps download je vanuit de Google Play Store of de Apple Store op je mobiel of tablets en vervolgens kun je binnen de applicaties de stickers importeren naar Whatsapp. 

Een goede stickerapp is bijvoorbeeld HD Stickers packs for WhatsApp. In deze app staan verschillende categorieën stickersets die je kunt downloaden. De stickers voeg je toe door op het plusje naast de sets te tikken. Ze worden dan automatisch in WhatsApp weergegeven. Een nadeel is wel dat als je deze apps verwijdert, ook de stickers uit je WhatsApp verdwijnen.

Het kan geen kwaad om een schifting te maken: er zijn veel stickerapps en bij een groot deel daarvan moet je je eerst door reclames heenslaan, voordat je de stickers kan importeren. Gelukkig hoef je dit proces maar één keer door, omdat je na het importeren van de stickers naar WhatsApp de separate stickerapp niet meer nodig hebt. In dit artikel sommen we de beste stickerapps op.

© CIDimport

Overigens zijn de meeste stickerapps enkel te vinden in de Google Play Store. Apple heeft veel stickerapps laten verwijderen uit de App Store, omdat ze in strijd zouden zijn met de algemene voorwaarden. Zo lijken stickerapps te veel op elkaar en hebben ze vergelijkbare content en functies.

Zelf stickers maken

Om zelf stickers te maken download je de app Create Stickers for Whatsapp. In deze app kun je zelf stickersets maken door op het plusje rechts beneden te tikken of door een van de twee voorgeselecteerde sets te gebruiken.

Je maakt een sticker door een leeg vierkant te selecteren. Je komt vervolgens in de ‘edit mode’. Je kunt hier nu bijvoorbeeld allerlei soorten emoji’s en stickers op elkaar plakken om zo een grote dolle boel te maken. Je gebruikt hiervoor de emojiknop en de stickerknop. Maak knijp- of uitvergrootbewegingen om alle plaatjes op elkaar te passen. Je slaat de sticker op door op het vinkje rechtsboven te tikken. 

© CIDimport

Maar het leukst aan je eigen stickers maken is natuurlijk het feit dat je ook foto’s kunt gebruiken om stickers van te maken. Dit vergt wel wat geduld met uitsnijden, slepen en vastzetten. Je selecteert een foto door op ‘cut out’ te tikken. Hierdoor kom je in je galerij terecht. Volg met je vinger de lijnen van hetgeen dat je wil uitsnijden en kies vervolgens voor ‘crop’. 

© CIDimport

Ook nu kun je weer helemaal losgaan met allerlei stickers en emojis. Voeg gekke brillen of hoeden toe of bijvoorbeeld tekst om jouw unieke sticker te perfectioneren. Ook nu sla je de sticker weer op door op het vinkje te tikken.

© CIDimport

Als je stickerset af is, wordt het tijd om deze toe te voegen aan WhatsApp om iedereen die je kent jouw creaties te tonen. Je voegt een set simpelweg toe door op het plusje rechts naast de stickers te tikken. Je vindt de set vervolgens in Whatsapp onder het stickericoontje en vervolgens onder het eigen tabblad van de app Create Stickers for WhatsApp.

© CIDimport

Nu kun je naar hartenlust je zelfgemaakte stickers gebruiken in WhatsApp. Je WhatsApp-gesprekken worden er in ieder geval een stuk vrolijker van!

Vind je Create Stickers for Whatsapp niet zo prettig werken, dan kun je ook deze Stickermaker-app proberen. Kies het formaat (rond of vierkant) en zoek een foto uit op je smartphone. In een handomdraai heb je je eigen stickers gemaakt.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000