Zo kun je reacties op Twitter verbergen

© PXimport

Zo kun je reacties op Twitter verbergen

Software

Geplaatst: 1 december 2019 - 14:58

Aangepast: 16 november 2022 - 09:37

Justin Doornekamp

Twitter heeft een nieuwe functie uitgebracht, waarmee het mogelijk is om reacties te verbergen. Zo doe je dat.

De functie werd uitgerold om discussies op Twitter weer in balans te brengen en een gebruiker meer controle krijgt over welke reacties er op zijn bericht getoond worden.

Hoewel opmerkingen nooit worden verwijderd, is er wel een extra muisklik nodig om de verborgen reacties alsnog te zien. Dit zou ertoe moeten leiden dat irrelevante of kwetsende berichten niet langer meer het gesprek op Twitter gaan domineren. Twitter hoopt dat gebruikers zich zullen realiseren dat ongepaste en haatdragende opmerkingen verborgen kunnen worden en dat hierdoor de sfeer op het platform zal verbeteren.

Daarentegen is er ook de angst dat de nieuwe functie zal worden gebruikt om critici de mond te snoeren.

Volgens Twitter werkt de maatregel nu al: sinds de lancering van de nieuwe functie zouden de meeste gebruikers er eerder voor kiezen om berichten te verbergen dan om hardere maatregelen te nemen, zoals iemand te blokkeren of negeren. Uit onderzoek van Twitter zou zijn gebleken dat 27% van de gebruikers bewuster is geworden van zijn gedrag online.

Zo verberg je een reactie

Om een reactie te verbergen, klik je op het pijltje dat rechtsboven de desbetreffende opmerking staat. Vervolgens klik je op Antwoord verbergen. Vervolgens vraagt Twitter of je de gebruiker die de reactie achterliet, ook wilt blokkeren. Nadat je een keuze hebt gemaakt, wordt de opmerking verborgen.

Binnen je Twitter-bericht verschijnt er een icoontje en als je daarop klikt zie je de antwoorden die je verborgen hebt. In dit menu kun je er vervolgens voor kiezen om het antwoord weer zichtbaar te maken, door opnieuw op het pijltje in de opmerking te drukken en vervolgens de betreffende optie te selecteren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000