Zo download je video’s van Instagram

© PXimport

Zo download je video’s van Instagram

Geplaatst: 22 juli 2019 - 07:09

Aangepast: 16 november 2022 - 09:38

Justin Doornekamp

Het downloaden van video’s op Instagram is niet erg moeilijk, maar je moet wel de juiste tools hebben. Wij leggen uit hoe het werkt.

Op Instagram zet je gemakkelijk en snel een foto of video online, die vervolgens door al je volgers bekeken kunnen worden. Voor sommige video’s kun je instellen dat ze na verloop van tijd van je profiel verdwijnen, waardoor het voor niemand meer mogelijk is om ze te zien. Andersom kunnen andere gebruikers natuurlijk ook hun eigen video’s verwijderen. Wil je bepaalde video’s toch later nog terug willen zien, dan zijn daar gelukkig opties voor.

Instagram biedt zelf geen mogelijkheid aan om video’s te downloaden, dus je zult tools van derden nodig hebben om je uit de brand te helpen.

Desktop

Er zijn verschillende websites waarmee je video’s van Instagram kunt downloaden en deze werken allemaal grofweg op dezelfde manier. Een van de meest gemakkelijke websites is DreDown. Ga eerst naar Instagram en laad de video die je wilt downloaden. Kopieer de URL uit de adresbalk van je browser, ga naar de DreDown-pagina en klik op de Instagram-link aan de bovenkant van de pagina. Plak de URL in de zoekbalk en druk op de DreDown-knop. Vervolgens kun je de video downloaden.

Werkt DreDown toch niet helemaal lekker? Probeer dan soortgelijke websites als DownloadGram, Download Instagram Videos of Gramblast.

iOS

De beveiligingsinstellingen van iOS maken het iets moeilijker om een video te downloaden vanaf Instagram (al werken de eerdergenoemde opties ook in iOS), maar met de juiste app is het wel mogelijk. Een optie is Blaze: Browser & File Manager. Kopieer de URL van een foto of video in de Instagram-app en plak deze in Blaze. Druk op de downloadknop en selecteer de optie Export video To Camera Roll.

Android

Ook voor Android heb je apps die helpen bij het downloaden van Instagram-video’s. Probeer bijvoorbeeld Video Downloader for Instagram, een gratis app die eigenlijk precies doet wat de naam suggereert. De app werkt hetzelfde als Blaze: kopieer de URL in de Instagram-app en plak deze in de video-downloader. De app schotelt je enkele vervelende advertenties voor, maar klaart wel de klus.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000