Windows 10 november 2019 update installeren doe je zo

© CIDimport

Windows 10 november 2019 update installeren doe je zo

Geplaatst: 11 november 2019 - 08:39

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:53

Redactie

Microsoft rolt de Windows 10 november 2019 update uit. Maar in tegenstelling tot eerdere 'grote' Windows-updates, komt deze nog niet automatisch binnen. Wil je niet wachten? De Windows 10 november 2019 update installeren doe je zo.

Ieder jaar brengt Microsoft twee grote updates uit voor Windows 10. Eentje in de lente en eentje in de herfst. Die gingen altijd gepaard met opvallende nieuwe functies die met een hoop bombarie werden gepresenteerd. De Windows 10 november 2019 update is kleinschaliger van aard. Dit vanwege problemen met de vorige updates, waardoor veel pc's nog achterlopen.

Microsoft gaf je al meer controle over het installeren van updates. Lees daarover meer bij onze collega's van Computer!Totaal, het artikel over automatische Windows 10 updates uitschakelen. De nieuwste Windows-versie is nu enkel nog beschikbaar als je dat echt zelf wilt, de update wordt (nog) niet opgedrongen. Hoe werkt het precies?

Windows 10 november 2019 update downloaden

Ga in Windows 10 naar Instellingen, gevolgd door Bijwerken en beveiliging. Klik hier op de knop Naar updates zoeken. Mogelijk loop je enkele zogenoemde cumulatieve updates achter. Die worden eerst gedownload en geïnstalleerd. Tijdens dit proces wordt je pc enkele keren opnieuw opgestart. Herhaal dit proces net zo lang tot je de volgende melding ziet: Optionele updates beschikbaar.

Windows 10 november 2019 update installeren doe je zo-15765773

© CIDimport

Onder de tekst Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1909 zie je de optie Nu downloaden en installeren staan. Klik hierop om het update-proces te starten. Dit kan een poosje duren, mede afhankelijk van je internetsnelheid. Kies er tot slot voor om je pc opnieuw te starten. Na een korte installatieprocedure is je systeem nu weer helemaal up-to-date.

Wat is er nieuw in Windows 10-versie 1909?

We zijn gewend om nu groots in beeld te krijgen wat er zoal nieuw is. Dat is nu niet het geval. De verklaring daarvoor? Spectaculaire toevoegingen ontbreken dit keer. Veel aanpassingen zijn onder de motorkap gedaan, om Windows 10 vlotter te laten draaien. Toch vinden we wel degelijk wat nieuwe functies die handig zijn. 

Zo is het vanaf heden mogelijk om agenda-afspraken aan te maken vanuit de taakbalk. Ook nieuw is de optie om meldingen te beheren via het actiecentrum. Die optie vind je helemaal rechts bovenin beeld. De zoekfunctie van de Verkenner is daarnaast verbeterd. Die toont nu in een dropdown-menu de bestanden die worden gevonden, ookal voer je maar een paar letters in.

Gebruik je OneDrive? De zoekfunctie haalt dan ook bestanden naar boven die je bij Microsoft in de cloud geparkeerd hebt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000