Windows 10 Insider Build 15002 brengt groen BSOD, blauw filter en meer

Microsoft start 2017 goed voor Insiders, door een nieuwe build uit te brengen die bomvol nieuwe functies zit. Insider Build 15002 is een duidelijke opmaat naar de Creators Update.

Voortaan zijn voor alle Insiders de 'blue screens of death' voortaan groen. Op die manier kan Microsoft makkelijker onderscheid maken tussen foutmeldingen van Insiders en reguliere Windows 10-gebruikers. Het blue screen of death blijft voor hen ook na de Creators Update gewoon blauw.

Blauw filter

Ook nieuw is een blauw filter in het instellingenmenu, waarmee het blauwe licht van een monitor minder fel wordt naarmate de dag verstrijkt. Daardoor is straks software als F.lux niet meer nodig - Windows 10 kan het zelf. Het settings-menu is daarbij verder op de schop gegaan. Apps hebben een aparte categorie gekregen en het Apparaten-scherm is overzichtelijker.

Edge

Nieuw in Edge is de mogelijkheid om door tabbladen te scrollen, waarbij screenshots van de websites in kwestie worden getoond. Op die manier vind je sites makkelijker terug. Ook kun je er voor kiezen om tabbladen te groeperen en ze weg te zetten voor later gebruik. Voortaan kan vanuit de taakbalk met een rechtermuisklik een nieuw venster of privévenster worden geopend, en wordt Flash standaard geblokkeerd.

Greep op updates

Er is meer nieuw, zoals de mogelijkheid om mappen in het startmenu aan te maken (zie screenshot boven). Dat kon overigens al langer in Windows 10 Mobile. Windows 10 Pro, Education en Enterprise-gebruikers krijgen meer controle over updates. Ze kunnen ervoor kiezen om deze 35 dagen uit te stellen, maar belangrijker nog om drivers niet mee te laten updaten. Juist daar gaat het immers vaak mis, met name in Insider-builds.

Een volledige lijst met nieuwe functies, aanpassingen en bekende bugs is te vinden op de Windows Blog.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000