Waarom je de nieuwe Windows-update niet moet downloaden

© PXimport

Waarom je de nieuwe Windows-update niet moet downloaden

Geplaatst: 22 maart 2019 - 16:06

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Justin Doornekamp

Microsoft heeft weer een nieuwe cumulatieve update uitgebracht, genaamd KB4482887, die enkele algemene verbeteringen aan Windows 10 doorvoert. Althans, dat is de bedoeling. Veel gebruikers die de nieuwe update hebben gedownload, ondervinden problemen met het spelen van games en hun muis.

De meest recente update voor Windows 10 zorgt er bij sommige gebruikers voor dat diverse games minder goed afspelen en dat de muis in tegenovergestelde richting beweegt. Ondervind je sinds de februari-update deze problemen, dan heeft dat dus weinig te maken met je pc of laptop, maar eerder met je besturingssysteem.

Microsoft erkent dat er dergelijke problemen zijn gevonden en dat veel gamers vooral last hebben tijdens het spelen van Destiny 2, maar ook andere games zouden minder goed werken. Zo laten gebruikers op reddit weten last te hebben bij het spelen van oudere spellen als Call of Duty 4 and Call of Duty: Modern Warfare, sinds zij de laatste update van Microsoft hebben gedownload. Verder kunnen spellen als Apex Legends en Sea of Thieves niet goed werken.

De nieuwe Windows 10-update voor build 1809 brengt, naast wat algemene verbeteringen, onder meer een oplossing om oudere computers sneller te maken. Microsoft gebruikt hier Retpoline voor, een door Google ontwikkelde techniek die pc's beschermt tegen Spectre-aanvallen. Hier lijkt het probleem echter niet te liggen, omdat gebruikers deze optie aan of uit kunnen zetten. In beide gevallen ondervonden gamers nog steeds last bij het spelen van hun spellen.

Geen paniek

Gezien er geen grote problemen zijn gemeld buiten het spelen van games om, hoeven veel pc-gebruikers zich geen zorgen te maken voor de nieuwe update.

Microsoft heeft al laten weten te werken aan een oplossing in een toekomstige update en het officiële advies luidt om de installatie van KB4482887 ongedaan te maken in afwachting van een oplossing. Speel je geregeld een spelletje, dan is het dus verstandig om de update niet te downloaden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000