Voor wie lezen al onder de knie heeft

© CIDimport

Voor wie lezen al onder de knie heeft

Geplaatst: 6 september 2011 - 12:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Robin Smit

Als je het lezen onder de knie hebt, is rekenen aan de beurt. De app Reken Pret kan kinderen hier flink mee op weg helpen, door ze te laten oefenen met veel verschillende sommetjes. Toch had de app voor het mooie meer niveaus mogen hebben om nog meer afstemming te vinden bij het niveau van de gebruikers.

De sommetjes in rekenpret zijn op drie verschillende niveaus, zodat de app voor zowel beginnende- als meer gevorderde rekenaars een uitdaging zijn. Hierbij kan je ook nog een kiezen uit optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, tafels, of een al deze vormen door elkaar. Wanneer kinderen een som goed oplossen, spelen ze een puzzelstukje vrij. Hiermee kunnen ze met een bepaald aantal goede antwoorden een plaatje vrij spelen. Reken Pret wordt weergegeven in een leuke schoolbordinterface die goed bij de app past.

Kortom

Reken Pret is een leuke app die kinderen op een leerzame manier leert rekenen. In de app zijn verschillende niveaus aanwezig die kunnen worden toegepast op veel verschillende soorten sommen. Alhoewel de niveaus een goede toevoeging zijn, zouden er meer mogen zijn om zo beter af te stemmen op het niveau van de gebruiker.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten