Verkoop Wii U tegenvaller voor Nintendo

© PXimport

Verkoop Wii U tegenvaller voor Nintendo

Geplaatst: 30 januari 2013 - 12:28

Aangepast: 16 november 2022 - 10:07

Elmar Rekers

De nieuwe Wii U-spelconsole van Nintendo verkoopt minder goed dan verwacht. Dat maakt de Japanse spellenmaker woensdag bekend tijdens de presentatie van diens resultaten over het derde kwartaal.

De Wii U heeft de lastige taak om de immens succesvolle Wii uit 2006 op te volgen. Wat menig analist al had voorspeld, is tot op heden ook werkelijkheid geworden: de Wii U kan de hoge verkoopverwachtingen niet waarmaken. Sinds de lancering in november 2012 ging het apparaat wereldwijd 3,06 miljoen keer over de toonbank.

Wii verkoopt beter

Door dit resultaat ziet Nintendo zich vandaag genoodzaakt om de verkoopverwachtingen voor het boekjaar, dat afloopt op 31 maart, te verlagen. Verwachtte Nintendo aanvankelijk 5,5 miljoen systemen te slijten, nu zijn dat er 4 miljoen. Qua software zijn er sinds de lancering 11,69 Wii U-games verkocht. Opvallend is dat de Wii nog altijd beter verkoopt dan zijn opvolger, deze ging het afgelopen kwartaal namelijk 3,53 miljoen keer van de hand.

Naast de Wii U werden woensdag ook de verwachtingen van de 3DS-handheld licht naar beneden bijgesteld. Door hevige concurrentie van smartphones en tablets, denkt Nintendo op 1 april geen 2,5 miljoen maar 2,3 miljoen mobiele spelconsoles te hebben verkocht.

Cijfers bijgesteld

Aanvankelijk dacht het concern op 31 maart een omzet van 810 miljard yen te kunnen realiseren, maar door de tegenvallende verkoop is dit nu bijgesteld naar 670 miljard yen. Verwacht wordt dat het operationele verlies hierdoor uitkomt op 20 miljard yen. De nettowinst zal naar verwachting 14 miljard yen bedragen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000