SoundCloud gaat aandelen verkopen

Muziek- en streamingdienst SoundCloud zou op het punt staan om aandelen te verkopen aan Raine Group en Temasek Holdings. De stap zou noodzakelijk zijn om het bedrijf te stabiliseren.

Dat melden anonieme bronnen aan Bloomberg. De verkoop van aandelen aan Raine, een bank gespecialiseerd in media, entertainment en sport, zou deze week al rond kunnen zijn. Ook Billboard bevestigde de gesprekken tussen Raine Group en SoundCloud.

175 miljoen

SoundCloud is altijd al een grote speler geweest voor jonge muziekfanaten. Zo kon iedere muzikant zijn nummer vrij plaatsen op het platform en werd het door DJ’s gebruikt om mixen en bootlegs aan het publiek beschikbaar te stellen. Op het hoogtepunt telde het muziekplatform meer dan 175 miljoen gebruikers. Toch lukt het SoundCloud maar niet om genoeg inkomsten te genereren, waardoor het bedrijf blijkbaar nu aandelen moet verkopen om het kwakkelende bedrijf te stabiliseren.

Eerder introduceerde SoundCloud twee abonnementen, SoundCloud Go en SoundCloud Go+, om het muziekplatform een inkomstenbron te geven. Met het eerste abonnement kunnen gebruikers zonder advertenties naar muziek op SoundCloud luisteren en is het mogelijk om muziek offline beschikbaar te maken. SoundCloud Go+ bevat dezelfde functies, maar geeft de gebruiker ook toegang tot miljoenen premium-nummers van grote artiesten. Sinds dit jaar is SoundCloud Go en SoundCloud Go+ ook in Nederland beschikbaar.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000