NS stapt over naar 4G voor wifi in trein

© CIDimport

NS stapt over naar 4G voor wifi in trein

Geplaatst: 29 januari 2015 - 06:46

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:29

Redactie ID.nl

Het wifi in de trein wordt binnenkort een heel stuk sneller. De NS gaat voor de dienst namelijk gebruik maken van 4G-internet, waardoor de verbinding een stuk stabieler en sneller wordt.

Dat zegt een woordvoerder van de spoorvervoerder op BNR. De NS is 'in onderhandeling' met een provider om aangesloten te worden op het 4G-netwerk. Welke provider dat is, wil de woordvoerder niet zeggen. Binnen een paar maanden moet duidelijkheid komen over de nieuwe plannen.

Eén provider

Het huidige internet loopt via het 3G-netwerk van T-Mobile. Ook is er gratis internet op stations, dat van KPN is. De NS zegt dat het beide verbindingen van dezelfde provider wil laten komen. Dat betekent dat één van die twee netwerken overgaat in een ander.

Onbruikbaar

De NS biedt het gratis internet in de trein sinds 2010 aan, maar gebruikers klagen dat de verbinding onbruikbaar traag is. Daardoor is het vaak alsnog makkelijker om gewoon zelf 3G te gebruiken. Volgens de NS komt dat omdat de dienst simpelweg te populair is. "De capaciteit zat snel vol, en daarmee is het wifi in de trein eigenlijk ten onder gegaan aan zijn eigen succes", zegt de woordvoerder op de radio.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten