Moderne cpu's ondersteunen binnenkort alleen nog Windows 10

Binnenkort kun je helemaal geen pc's meer kopen met Windows 7 of 8 erop. Niet omdat die niet meer worden verkocht, maar omdat Microsoft de voorwaarden voor chipfabrikanten zo aanpast dat moderne processors alleen nog Windows 10 ondersteunen.

Microsoft heeft die voorwaarden bekend gemaakt in een blogpost. Het bedrijf doet dat voornamelijk vanwege Windows 10, dat 'beter presteert op moderne cpu's."
 

Nieuwe cpu's

In de praktijk betekenen de nieuwe regels dat moderne processoren alleen nog werken met de nieuwste versie van Windows, 10 dus. Het gaat om de nieuwste generatie processoren van onder andere Intel, AMD en Qualcomm. Daaronder vallen ook de nieuwste Skylake-cpu's van die eerste.
 

Kritieke updates

Systemen met die cpu's die op Windows 7 of 8 draaien krijgen dan nog wel kritieke beveiligingsupdates, maar niet de standaard-ondersteuning voor Windows. Daarvoor moeten de systemen draaien op Windows 10.
 

Ondersteuning

Windows 7 en 8.1 blijven hun ondersteuning houden, zoals Microsoft altijd heeft aangegeven. Kritieke beveiligingsupdates worden nog tot respectievelijk 2020 en 2023 geleverd, dus je hoeft bang te zijn ineens een onveilig OS te hebben.
 

Overstappen

Microsoft wil niet zeggen waarom het zijn ondersteuningsbeleid heeft aangepast, maar vermoedelijk is dat zodat meer gebruikers meteen overstappen naar Windows 10. Dat is al sinds de lancering van het besturingssysteem de wens van het bedrijf.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000