Microsoft verbetert Windows Taakbeheer in Windows 10

Microsoft gaat in de komende Fall Creators Update een nieuwe versie van Taakbeheer toepassen, die onder meer voor de grafische kaart meer gedetailleerde informatie kan tonen.

In de nieuwste Preview-Build van Windows 10 (Build 16241) is de nieuwe taakbeheerfunctionaliteit al aanwezig. Als je in deze versie Taakbeheer opent en vervolgens naar het tabblad Prestaties gaat, wordt voor de videokaart extra informatie getoond. Zo worden de diverse processen die zijn toegekend aan de chip van de videokaart, apart weergegeven.

Zo kun je bijvoorbeeld zien hoeveel processorkracht wordt gebruikt voor het weergeven van 3D-content, of voor het coderen of afspelen van videocontent.

Onderin het scherm wordt ook getoond hoeveel van het in de computer aanwezige geheugen wordt gebruikt door de GPU.

Als er meerdere videokaarten in de computer aanwezig zijn, worden deze ook afzonderlijk weergegeven in het tabblad Prestaties.


Fall Creators Update

In de volgende versie van Windows 10 - Fall Creators Update - zie in de herfst het levenlicht moet gaan zien, wordt meer gebruik gemaakt van de videokaart vanwege de vele nieuwe onderdelen met betrekking tot Mixed Reality en de mogelijkheid voor het afspelen van 4K 360 video's. Verder wordt er meer ondersteuning toegevoegd voor Mixed Reality-hardware.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten