Microsoft koopt SwiftKey om geavanceerde woordvoorspelling-AI

Microsoft is de nieuwe eigenaar van SwiftKey, het mobiele toetsenbord dat populair is geworden door zijn accurate woordvoorspelling. Met de overname is 250 miljoen dollar gemoeid, waarmee ook belangrijke kennis is gekocht.

Het team achter SwiftKey werkt namelijk al een tijdje aan een vooruitstrevende manier van voorspellen. Waar de huidige techniek alleen let op de laatste drie woorden in een zin om te bepalen welk woord er waarschijnlijk volgt, kan de nieuwe kunstmatige intelligentie veel breder kijken. 

SwiftKey noemt het een neuraal netwerk en vergelijkt het dan ook met de manier waarop het menselijk brein werkt. Daarbij wordt er ook gekeken naar de opbouw van een zin, niet alleen naar de woorden die er deel van uitmaken. Vanaf vandaag heeft Microsoft ook toegang tot de technologie en ondersteunt het de mensen die daar aan werken.

Gratis

De SwiftKey-app blijft verder gewoon gratis op alle platformen waarop het beschikbaar is, en wordt dus niet ineens exclusief voor Lumia-toestellen. Microsoft kan wel zijn eigen Word Flow-toetsenbord verbeteren met de hulp van het SwiftKey-team. Dit mobiele keyboard stond al bekend om zijn accuraatheid en komt spoedig ook naar iOS

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten