McAfee Internet Security 2013: Nieuw jasje, lager gewicht

© PXimport

McAfee Internet Security 2013: Nieuw jasje, lager gewicht

Geplaatst: 20 juni 2013 - 04:00

Aangepast: 16 november 2022 - 10:03

Edmond Varwijk

McAfee Internet Security beschermt jouw pc tegen malware, spam en hackers. Daarnaast biedt het onder meer online back-upfunctionaliteit, de mogelijkheid tot het opschonen van documenten en overbodige bestanden en de beoordeling van websites zodat je veiliger surft.

Hoewel McAfee met All Access inmiddels ook een ‘all you can eat’-product aanbiedt dat alle computers, Macs, tablets en smartphones in huis beveiligt, verkoopt het ook nog het vertrouwde pakket Internet Security. Deze suite voor pc-beveiliging behaalt in tests zoals AV-TEST en AV-Comparatives goede, maar niet de hoogste scores. Zeker het verwijderen van malware kan beter, daar scoort McAfee doorgaans lager dan zijn belangrijkste concurrenten.

McAfee zet met de nieuwe versie stappen in de goede richting. De McAfee-producten stonden bekend om de hoge impact op de systeemprestaties, maar een scan van de nieuwe Internet Security 2013 is gelukkig niet meer merkbaar. Verder heeft McAfee de suite op verschillende punten verbeterd. Zo kan Ouderlijk Toezicht nu vanuit één centraal punt beheerd worden en adviseert SiteAdvisor ook over de betrouwbaarheid van zoekresultaten en koppelingen op sociale media-sites als Facebook, LinkedIn en Google+, maar nog niet bij Twitter. Het delen van koppelingen met anderen is veiliger met de eigen url-verkorter. Jammer is wel dat de SiteAdvisor in Internet Security de standaardversie betreft en niet de uitgebreidere SiteAdvisor Live.

© PXimport

McAfee SiteAdvisor beoordeelt websites op betrouwbaarheid en veiligheid en kan nu ook zelf url’s verkorten.

Nauwkeurig aanwijzen

De interface is geschikt gemaakt voor touch-bediening, maar is vreemd genoeg soms te klein vormgegeven om alle informatie en configuratiemogelijkheden in één keer te tonen. Het formaat van het venster kan je bovendien niet aanpassen.

In aanvulling op het beschermen van de gegevens op de pc biedt McAfee ook online back-up. Hiervoor werkt het samen met Mozy. Van McAfee krijg je slechts 1 GB online opslagruimte. Bijkopen is mogelijk maar het kan dan wellicht interessanter zijn een versie van Internet Security voor meer pc’s te kopen of over te stappen op de uitgebreidere Total Protection of McAfee All Access, die standaard meer online back-upruimte bieden.

© PXimport

Het internetschema van het Ouderlijk Toezicht is een van de onderdelen die niet goed in het hoofdvenster van de suite passen.

Anders dan G Data, Kaspersky en F-Secure, biedt McAfee geen aparte module voor veiliger internetbankieren. McAfee vertrouwt hiervoor op de antimalware-bescherming en de antiphishing in SiteAdvisor ‘die ervoor zorgen dat je altijd maximaal beschermd bent, niet alleen tijdens het internetbankieren’.

Conclusie

McAfee levert met Internet Security 2013 een behoorlijke beveiligingssuite voor de pc. Positief is de verminderde impact op de systeemprestaties en het gemak waarmee de suite zich laat gebruiken. Verdere verbetering is echter zowel op het vlak van de beveiliging als de bediening mogelijk.

© PXimport

Het hoofdvenster van McAfee biedt toegang tot alle onderdelen en maakt direct de beveiligingsstatus van de pc duidelijk.

McAfee Internet Security 2013

Prijs € 74,95 (3 pc’s met 1 jaar updates) € 64,95 (1 pc’s met 1 jaar updates)

Taal Nederlands

OS Windows XP/Vista/7/8

Pluspunten

[list type="bullets"]Lage impact systeemprestaties

SiteAdvisor

Geschikt voor touch-bediening[/list]

Minpunten

[list type="bullets"]Duur

Interface soms te klein

1 GB Online back-upruimte karig[/list]

SCORE 7/10

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000