MailStore Home 8.2 - E-mail lezen, archiveren, exporteren en vinden

© PXimport

MailStore Home 8.2 - E-mail lezen, archiveren, exporteren en vinden

Geplaatst: 19 september 2014 - 07:00

Aangepast: 24 november 2022 - 11:04

Redactie ID.nl

E-mail wordt al lang niet alleen meer gebruikt voor een simpel tekstje, maar velen bewaren er hun contracten, foto's en belangrijke bijlages in. Vervelend als je deze gegevens verliest. Met MailStore kun je al je belangrijke e-mails archiveren en exporteren.

MailStore Home is een gratis programma, dat archiveren als belangrijkste functionaliteit heeft. Maar er kan meer met het programma. Zo kun je er ook gemakkelijk mee overstappen van e-mailserver en e-mailclient. Stel dat je van de e-mailclient Thunderbird wilt overstappen op Microsoft Outlook, dan exporteer je simpelweg je archief naar de nieuwe e-mailclient. Het is zelfs mogelijk om je archief te exporteren naar een IMAP-postvak of Exchange-postvak.

Archiveren, categoriseren

De gebruikersinterface van MailStore is simpel ingericht en volledig Nederlandstalig. Aan de linkerzijde van het programma bevinden zich de categorieën. Door op een categorie te klikken, worden rechts in een venster de opties weergegeven. Zo zie je bij Startpagina een duidelijk overzicht van de archieven en grootte op de schijf en kun je er snel toegang krijgen tot een van de andere categorieën. Bij E-mails archiveren kun je je e-mailaccounts, e-mailclient en e-mailbestanden zoals eml- en msg-bestanden toevoegen. Helaas is deze functie wel gelimiteerd tot maximaal drie IMAP-accounts. Je kunt eventueel wel een IMAP-account na het archiveren verwijderen zonder dat de gearchiveerde e-mail verloren gaat.

Nog een handige feature van MailStore Home is dat het snel gearchiveerde e-mails kan doorzoeken. Je kunt op verschillende items filteren, zoals de afzender, datum, bijlage, grootte en prioriteit. Prettig is dat een zoekopdracht opgeslagen kan worden. Zo hoef je niet telkens opnieuw een zoekopdracht in te voeren.

 

© PXimport

Met een paar klikken exporteer je e-mail naar een andere server of een bestand.

Conclusie

MailStore is een geweldig programma als je e-mail wilt back-uppen, wilt overstappen van server of client of vaak op zoek bent naar e-mails uit je archieven. En wil je overstappen, dan start je binnen een handomdraai het archiveren van bijvoorbeeld je Hotmail-account en kun je het exporteren naar bijvoorbeeld je Gmail-account. De interface is Nederlandstalig en overzichtelijk. Wel is het jammer dat er maximaal drie IMAP of POP3-clients tegelijkertijd kunnen worden gebruikt en missen we de functie om automatisch e-mail te archiveren.

 

© PXimport

Een archief maken kan wat tijd kosten, zeker als je veel e-mails hebt en het van een server gehaald moet worden.

9,0

Pluspunten

Snel zoeken

Gemakkelijk archieven overzetten

Archieven maken

Minpunten

Beperkt tot drie POP3- of IMAP-accounts

Kan e-mail niet automatisch archiveren

Conclusie

MailStore Home 8.2 ------------------ **Taal:** Nederlands **OS:** Windows XP/Vista/7/8 **Website:** [www.mailstore.com](http://www.mailstore.com/en/mailstore-home-email-archiving.aspx)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten