Lifehack van de week: Stemmen tijdens een presentatie

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week: hoe kun je je publiek tijdens een presentatie eenvoudig laten stemmen?

In deze Lifehack wordt gebruik gemaakt van een klein programmaatje genaamd Participoll, dat een uitbreiding is voor PowerPoint. Je publiek krijgt daarmee tijdens een presentatie de mogelijkheid om eenvoudig te stemmen via smartphone, tablet of laptop, zonder bijvoorbeeld speciale stemapparaten en zonder dat het nodig is om speciale software of een app binnen te halen. Het publiek stemt via een website. Vervolgens verschijnen de resultaten live in de slide.

Op dit moment werkt het aanmaken van een poll alleen op Windows, ondersteuning voor OS X komt eraan. Zodra je de tool hebt geïnstalleerd, hoe je dat precies doet staat in het volledige artikel, en een nieuwe slide aanmaakt, zet je daar simpelweg de vraag met de mogelijke antwoorden op en open je Participoll om er een daadwerkelijke poll van te maken. Overigens maak je dan wel gebruik van de gratis versie, maar gelukkig zijn er geen limieten op het aantal mensen dat kan stemmen of het aantal polls. De betaalde versie heeft alleen een aantal extraatjes, zoals de mogelijkheid voor opmerkingen vanuit het publiek.

Voor alle informatie over het handige Participoll, lees je het hele artikel op Lifehacking.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000