Lifehack van de week: In één keer al je wachtwoorden veranderen

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over hoe je in één keer al je wachtwoorden op het web kunt wijzigen.

Afgelopen donderdag was het World Back-up Day, een dag bedoeld om meer bewustzijn te creeëren  voor het belang van het regelematig maken van back-ups. Helaas is het overigens geen erkende dag en krijg je dus niet vrij om die back-ups ook daadwerkelijk te maken, want het kan wel wat tijd in beslagnemen. Minstens zo belangrijk als regelmatig back-ups maken is het gebruik van sterke wachtwoorden, zodat je account niet zomaar gekraakt kan worden. Met deze lifehack is dat echter zo gepiept.

Om namelijk te voorkomen dat je website voor website, dienst voor dienst af moet gaan en dan steeds hetzelfde proces moet doorlopen om een ander wachtwoord in te stellen, zijn daar nu handige tools voor. Een zo’n hulpmiddel is bijvoorbeeld Dashlane, een wachtwoordmanager zoals LastPass en OnePass. Deze manager heeft echter de mogelijkheid om voor jou je wachtwoorden in één keer te wijzigen naar een sterk wachtwoord, apart per dienst.

Dashlane is gratis te gebruiken. Na het aanmelden is het nodig de client even te installeren en maak je een hoofdwachtwoord aan, dat is het wachtwoord waarmee je bij je al je andere wachtwoorden kunt. Heb je dat eenmaal gedaan, dan kun je de Password Changer van Dashlane starten, waar het mogelijk is om je (zwakke) wachtwoorden in één klap te wijzigen.

Hoe je dat precies doet, staat uitgelegd in de complete lifehack die je vindt op Lifehacking.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000