Je muziek overzetten van Spotify naar Apple Music

© © Eugenio Marongiu

Je muziek overzetten van Spotify naar Apple Music

Geplaatst: 8 januari 2016 - 10:00

Aangepast: 23 april 2024 - 09:38

Jochem de Goede

De strijd om muziekstreamingdiensten is losgebarsten. Eerder bespraken we al hoe je je muziek van Spotify overzet naar Google Play Music. Nu laten we je zien hoe je van Spotify kunt overstappen op Apple Music.

Hiervoor kun je gebruik maken van het programma STAMP. Dat programma kan overweg met Spotify, Apple Music en volgens de handleiding ook Google Play Music, maar in onze test werkte die laatste dienst niet. Van STAMP is een gratis versie beschikbaar, maar daarmee kun je 1 afspeellijst per sessie exporteren of 10 liedjes per sessie. Met Premium verdwijnt dat limiet, waarvoor je eenmalig 7 euro zult moeten neertellen.

Je downloadt STAMP vanaf de website. Het programma is beschikbaar voor Windows en OS X. Klik op de groene knop Free Download en voer het gedownloade bestand uit met administratorrechten. Het installeren kan even duren en vereist geen gebruikersinvoer. Na de installatie opent het programma zich vanzelf. Je moet nu STAMP toegang geven tot iTunes. Klik hiervoor op Authorize en daarna op Look for a cookie. iTunes opent zich. Er kunnen meldingen in iTunes verschijnen dat wordt verbonden met een bepaalde website, klik daarvoor op Ga door. STAMP moet een cookie onderscheppen van je iTunes-sessie. Hiervoor kan het nodig zijn om een liedje leuk te vinden in iTunes door op het hartje te klikken. Zodra je dat hebt gedaan, zal STAMP de sessie hebben onderschept en kun je op Yes, I have internet connection klikken.

Nu is het tijd om je aan te melden bij Spotify. Klik dus op Log In en daarna op Log in to Spotify. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in of klik op Login with Facebook als je Facebook gebruikt om je aan te melden op Spotify. Er verschijnt nu een lijst met al je afspeellijsten. Het is aan te raden niet te veel afspeellijsten in een keer te kiezen, gezien in onze test dat wel heel erg lang duurde. Het werkte beter en sneller om een of twee afspeellijsten per keer te doen. Zodra je de afspeellijsten hebt geselecteerd, klik je op Next. STAMP gaat nu de afspeellijsten exporteren en gaat deze laden. Klik daarna op Start Transfer waarna de muziek geëxporteerd wordt naar Mijn muziek in Apple Music. Klik ten slotte, zodra het proces klaar is, op Click here to export playlists. Dit is de afspeellijst in een XML-bestand geschikt voor iTunes. Blader naar een map om het bestand op te slaan.

© PXimport

Stamp is nu bezig met het overzetten van de muziek. Als een lied niet kan worden gevonden in Apple Music, zie je dat in het rood.

Open iTunes, klik bovenaan op Bestand en daarna op Bibliotheek. Kies nu voor Importeer afspeellijst en selecteer het XML-bestand dat STAMP heeft gemaakt. Je afspeellijst wordt nu geïmporteerd in iTunes.

Het kan zijn dat de afspeellijst niet wordt geüpload naar de iCloud Music Library. Dan komt dit voor omdat er nummers zijn die niet voorkomen in Apple Music. Je kunt dat probleem oplossen door die nummers die niet zijn af te spelen in de afspeellijst in iTunes te verwijderen. Klik er hiervoor met de rechtermuisknop op en kies voor Verwijder. Als je alle niet-afspeelbare nummers hebt verwijderd, zal de afspeellijst automatisch naar iCloud worden geüpload.

Indien je Premium hebt gekocht via de website, kun je klikken op Activate premium en vervolgens op I have a key. Vul de key in en klik op Activate waarna de limieten worden opgeheven.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten