Internet Explorer blijft een maand langer onveilig

© PXimport

Internet Explorer blijft een maand langer onveilig

Software

Geplaatst: 12 augustus 2014 - 09:55

Aangepast: 16 november 2022 - 09:55

Redactie

Microsoft heeft de blokkade van oude Java-plugins in Internet Explorer met 30 dagen uitgesteld. Dit nadat het bedrijf werd overspoeld met reacties van panikerende gebruikers.

De automatische blokkade van ActiveX-controls die oude Java-versies aanroepen in Internet Explorer zou vandaag actief worden, maar Microsoft heeft besloten die maatregel 30 dagen verder in de tijd op te schuiven. Dit na vele reacties van gebruikers. De blokkade gaat nu in per 9 september.

De blokkade van ActiveX-controls wordt wel meegenomen in de update voor IE, die deze week uitkomt. Gebruikers kunnen zelf de blokkade alvast aanzetten, maar pas per 9 september is de feature voortaan standaard aangezet.

Minder kwetsbaar voor exploits op Java

Met de blokkade van de plugins probeert Microsoft zijn IE-gebruikers minder kwetsbaar te laten zijn voor code die uitgevoerd wordt op brakke Java-versies. De meeste exploits op IE maken gebruik van kwetsbaarheden in Java. Veel mensen verzuimen hun Java-versies bij te werken. Mocht ActiveX binnen IE een oude Java-versie aanroepen, krijgt de gebruiker een pop-up te zien met een waarschuwing.

Uit de FAQ die Microsoft heeft gecomponeerd naar aanleiding van de reacties van verontruste gebruikers is af te leiden dat het vooral systeembeheerders zijn geweest die Microsoft hebben benaderd. Deze zakelijke gebruikers krijgen nu een maand de tijd om hun omgevingen erop te testen en eventueel opnieuw in te richten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000