In 3 stappen muziek delen met Spotify

© PXimport

In 3 stappen muziek delen met Spotify

Geplaatst: 20 januari 2016 - 07:51

Aangepast: 14 december 2022 - 15:00

Richard Veenstra

Spotify is een geweldige dienst om miljoenen muziektracks mee te beluisteren, maar ook het ontdekken van nieuwe muziek is één van de redenen voor een abonnement. Je kunt hier zelf aan bijdragen door artiesten, albums of afspeellijsten te delen met je vrienden.

Muziek delen

Allereerst zoek je in Spotify naar een artiest door bovenin het scherm te zoeken. Klik op de naam van de artiest en klik op de drie rondjes naast de artiestennaam. Om deze artiest te delen, kies je voor Delen en in het volgende scherm klik je op Versturen naar. Omdat je Spotify-account aan je Facebook-account is gekoppeld, verschijnen hier alleen je Facebook-vrienden met een Spotify-account. Geef eventueel een korte tekst in bij Zeg iets over deze artiest en klik op Versturen. Hetzelfde stappenplan geldt bij het delen van een album of lied.

© PXimport

Afspeellijst aanmaken

Als je een selectie van muziektracks wilt delen met vrienden, kun je hiervoor het beste de afspeellijst-mogelijkheid van Spotify voor gebruiken. Afspeellijsten kunnen complete albums zijn, maar ook een selectie aan nummers van verschillende albums. Een afspeellijst maak je aan door linksonder op Nieuwe afspeellijst te klikken. Geef de afspeellijst een naam en voeg nu nummers aan je afspeellijst toe door achter een album of lied op de drie bolletjes te klikken. Bij een lied moet je met je muis over de naam van het nummer gaan om de bolletjes zichtbaar te maken. Kies voor Toevoegen aan afspeellijst en selecteer de zojuist aangemaakte afspeellijst.

© PXimport

Afspeellijst delen

Om vervolgens een afspeellijst te delen met iemand anders heb je twee opties. Klik op de afspeellijst en vervolgens op de drie bolletjes. Voor de eerste optie kies je voor Delen en volg je de procedure bij stap 1 om de afspeellijst met je Facebook-vrienden te delen. Wil je de afspeellijst met iemand anders delen, kies dan voor Link naar afspeellijst kopiëren en de url wordt naar het klembord gekopieerd. In je mailprogramma plak je de koppeling en de ontvanger kan de afspeellijst aan zijn of haar Spotify-account toevoegen. Als je een nummer aan de afspeellijst toevoegt, wordt dit automatisch ook bij de ontvanger toegevoegd.

© PXimport

Als je een afspeellijst ontvangt, krijg je deze pagina te zien zodra je de koppeling opent. Door in te loggen wordt de afspeellijst aan je Spotify-account toegevoegd.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000